Штрафи та в'язниця: на День Перемоги заборонено георгіївські стрічки та символіку нацистів

Штрафи та в'язниця: на День Перемоги заборонено георгіївські стрічки та символіку нацистів

8 та 9 травня у Вінниці відзначають день День пам’яті та примирення, а також 73-тю річницю Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні. Правоохоронці розповіли, що грозить за використання забороненої символіки та що саме заборонено.

За виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки передбачена адміністративна відповідальність та штраф від 850 до 1700 гривень.

Також передбачена кримінальна відповідальність за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (стаття 436(1) КК України). За це можна отримати обмеження волі або позбавлення волі до 5 років.

До того ж, заборонене публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів.

Відео дня

Протягом 8 та 9 травня у місті працюватимуть спеціальні групи, які пояснюватимуть чому та що заборонено.

Детальніше ознайомитися із тим, що забороняє закон, можна на наступному фото:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Иванов Иван

    так як пры влади находяться нацы  то вся ця символыка вид трызуба и синьожовтои ганчиркы и.т.д.теж заборонена
  • Вася

    Ну комуністична символіка - зрозуміло.

    А фашистська чому заборонена? Чи не вона має єднанти ветеранівм та хунту?

    Николай Энэми reply Вася

    Ты по-ходу закладок объелся
  • Антон Петров

    Сами себе могилу копают. Ведь всем известно, что то что запрещают наоборот только вызывает интерес.
  • Ols Kat

    Шо пионерский значок тоже?

    Николай Энэми reply Ols Kat

    Ой та типа всем не ,,,y, вот скажи, если ты нормально будешь себя вести, не орать, не ,,,аться, не делать показуху, кто-то вообще обратит внимание на этот значок?

    З.А.Глядач reply Ols Kat

    Виходить,що так. Шиза косить їхні ряди...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up