Постраждалі від вінницького «штрикача» жінки знаходяться під наглядом лікарів

Постраждалі від вінницького «штрикача» жінки знаходяться під наглядом лікарів
Керівник Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський
  • На молодих дівчат у Вінниці «полює» невідомий у капюшоні. Він коле вінничанок у сідниці чимось гострим та втікає.
  • Куди йти та що робити, якщо ви потерпіли від таких дій чи потрапили в іншу ситуацію, де є ризик зараження важкою хворобою?

Останніми днями невідомий хлопець у капюшоні тримає в страху вінничанок. Стало відомо, що в місті хтось штрикає жінок чимось гострим у сідниці. У поліцію та лікарню звернулися вже мінімум чотири постраждалі. Правоохоронці відкрили кримінальні справи та шукають «штрикача».

Що робити, якщо стали потерпілою від дій вінницького «маніяка» з гострим предметом та в інших випадках, коли існує ризик зараження — запитали в керівника Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігоря Матковського.

Лікар розповів, яка небезпека може ховатися на кінчику голки чи цвяха невідомого в капюшоні:

Відео дня

— По-перше, може бути занесена будь-яка банальна інфекція, яка викличе нагноєння та місцеве запалення, — говорить Матковський. — Це не дуже вплине на стан здоров’я, але викличе певний дискомфорт. По-друге, ми не знаємо чи є на предметі кров іншої людини. Це і становить особливу небезпеку. Кров може бути інфікована вірусом імунодефіциту, вірусом гепатиту. Є ризик зараження небезпечними хворобами. Щодо ВІЛ-інфекції, там є свої особливості, і ризиків саме у випадках проколів менше. Але ми ще не знаємо як саме відбувається прокол і яка кількість рідини може потрапити в тіла постраждалих.

Лікар говорить, що всі дівчата звернулися до центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

— Ми їх базово обстежили на інфекції ВІЛ, гепатиту В та С. Ніяких маркерів інфікування не виявили. Далі ми спостерігаємо за цими дівчатами протягом року. Ми їх будемо обстежувати повторно через 6 тижнів, 12 тижнів, 6 місяців та 12 місяців, — каже Матковський.

Посадовець каже, що постраждалі отримують антиретровірусні препарати. І радить обов’язково звертатися в лікарню, якщо станете жертвою цього чоловіка чи в інших ситуаціях, де є ризик зараження.

— Найголовніше, треба приходити в лікарню не пізніше третьої доби від моменту, коли це відбулося, — каже Матковський. — Наша клініка працює без вихідних. Консультації і препарати можна отримати у вихідні та святкові дні.

Вінницький обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом знаходиться за адресою: Вінницький район, с. Березина, «Медмістечко». Також є сайт

Лікар радить зробити щеплення проти правця info, якщо ще не робили. І щеплення проти вірусного гепатиту В.

— До речі, в Україні є кримінальна відповідальність за поставлення в ризик щодо можливого інфікування невиліковною хворобою. Не тільки безпосередньо інфікування, а й ризик цього.

Матковський підтвердив, що до лікарні звернулися чотири дівчини. Зауважив, що вони всі дуже гарні та симпатичні.

— Мені здається, є якийсь просто обраний однаковий тип цих дівчат, — каже Ігор Матковський. — Це на мою думку, але для висновків є поліція. Серед постраждалих є неповнолітня дівчина.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Світлана

    У Вінниці такі дії злочинні вже реєструвались в 2000-х роках,спіймали, напевно вже звільнився і знову таке чинить
  • Тамара

    В Штатах не помню в каком году, была подобная ситуация, бегал маньяк и протыкал людей колющим предметом. Потом, когда его поймали и начали выкручивать всю эту ситуацию на изнанку, такое вылезло, что скандал был на весь мир: Одна клиника таким образом привлекала себе клиентов и потом якобы выявляли заболевания у потерпевших и лечили их. Суммы, были космическими, но люди тратили их, так как это здоровье и каждый мечтает иметь его в отличном состоянии. Вот такие бывают ужасы. Я когда прочла, то просто речь отняло, неужели люди ради денег способны так цинично и мерзко себя вести...........ужас.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up