СБУ викрила вінничанина, який хотів відправити поштою до США раритетну ікону

СБУ викрила вінничанина, який хотів відправити поштою до США раритетну ікону
  • Чоловік посилку подав, як сувенірну картину. Але такий спосіб виявився невдалим.
  • Нині ікону у нього вилучили, а самого взяли під слідство.

Служба безпеки України запобігла контрабандному переміщенню за кордон старовинної ікони «Святий Христофор Лікійський», датованої  XVII–XVIII століттям.

— Співробітникам спецслужби стало відомо про намір мешканця обласного центру нелегально переправити предмет старовини іноземному замовнику. Зловмисник обрав один із популярних сервісів міжнародного поштового зв’язку. Задекларував відправлення як подарунок: «сувенірна картина» вартістю 35 доларів США, — розповідають в Управлінні СБ України у Вінницькій області. — СБУ ініціювала проведення експертизи, за результатами якої ікону «Святий великомученик Христофор Лікійський» XVII–XVIII століття визнано культурною цінністю. За висновками експертів, вона рекомендована до включення до Державного реєстру Національного культурного надбання.

Відео дня

У прокуратурі Вінницької області зазначають, що чоловікові, який намагалась перемістити до США з приховуванням від митного контролю старовинну ікону, яка є культурною цінністю, оголосили підозру. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вінничанина обвинувачують у замаху на злочин та у контрабанді. Також оперативники встановлюють усіх причетних до цієї оборудки.

 

Читайте також:

Водійка на Skoda не пропустила Citroen. Відео моменту ДТП

Смертельна ДТП у Хмільницькому районі. Вантажівка на «зебрі» збила пішохода

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    икону  зомитили а  путиннападе  в 2014 не  зомитылы... и чого у  христофора мирда  як у собакы це  що на собаку молитись,чи може  це  оборотень.вурдолак?

keyboard_arrow_up