«Розводили» на п’ять тисяч? Перші подробиці в справі екс-командира Варданяна

«Розводили» на п’ять тисяч? Перші подробиці в справі екс-командира Варданяна
Знімок екрану з відео Віталія Павловського
  • У судовому реєстрі почали з’являтися документи, з яких можна дізнатися деякі подробиці справи екс-командира роти вінницької патрульної поліції Тиграна Варданяна.
  • Викладені обставини є версією слідства. Прокурори вважають, що командир зі спільниками вимагали у водія 5000 гривень нібито за «непритягнення до відповідальності».

У п’ятницю, 19 жовтня, у центрі Вінниці працювали співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, а також прокурори області. Вулицю Стуса перекрили для того, щоби провести якісь слідчі дії щодо, зокрема, командира першої роти патрульної поліції Тиграна Варданяна.

У прокуратурі області розповіли, що того дня проводилися «негласні слідчі дії». — Проводились негласні слідчі дії в кримінальному провадженні, — повідомила прес-секретар обласної прокуратури Ірина Вихованець. Навіть статтю кримінального кодексу, за якою кваліфікували це провадження, вона не сказала, посилаючись на «таємницю слідства».

Невдовзі після інциденту патрульний написав рапорт на звільнення. Цю інформацію підтвердив начальник вінницької патрульної поліції Редван Усеінов.

Відео дня

Читайте також:

Тепер уже в судовому реєстрі почали з’являтися ухвали, з яких можна дізнатися деякі подробиці справи екс-командира першої роти.

Ось тут описана версія слідства щодо обставин справи. 12 жовтня на перехресті вулиць Соборна та Князів Коріатовичів патрульні зупинили AUDI A6. Була інформація, що водій сів за кермо «під кайфом». Патрульні попросили водія почекати поки приїде командир роти info, який має відвезти того до наркодиспансеру на огляд.

Слідство вважає, що командир, замість того, щоби доправити водія в лікарню, запропонував «вирішити питання». Під час розмови командир сказав, що поїхати до лікарні таки можна, але відповідальності водій не уникне info.

Дорогою до наркодиспансеру командир під’їхав до одного з магазинів на вулиці Князів Коріатовичів. Там він зустрівся з двома іншими поліцейськими. На тому місці нібито й домовилися про хабар.

Через кілька днів, 19 жовтня, водій уже був під контролем прокурорів. Передав посереднику 5000 гривень хабара. Той, у свою чергу передав кошти іншим двом поліцейським, а ті мали б передати частину командиру роти, але тут сталося затримання.

На місці затримання обшукували службовий «Пріус» та машину іншого поліцейського. Вилучили записники, службові документи, смартфони, флешки, гроші: гривні та долари. Прокуратура вважає, що вилучені речі можна використати як докази в справі.

Вже призначені дактилоскопічна та молекулярно-генетічна експертизи.

А ось тут суддя дозволяє призначити судово-хімічну експертизу. На вирішення експертам поставили завдання знайти на змивах рук трьох фігурантів розслідування «спеціальну хімічну речовину».

  • Чи є на змивах із пальців рук ОСОБА_3 спеціальна хімічна речовина? Якщо так, то до якого типу вона відноситься?

  • Чи є на змивах із пальців рук ОСОБА_6 спеціальна хімічна речовина? Якщо так, то до якого типу вона відноситься?

  • Чи є на змивах із пальців рук ОСОБА_5 спеціальна хімічна речовина? Якщо так, то до якого типу вона відноситься?

  • Чи ідентична спеціальна хімічна речовина, наявна на змивах із пальців рук ОСОБА_3, ОСОБА_6 та ОСОБА_5, зі зразками спеціальної хімічної речовини, яка представлена для експертизи?

ОСОБА — так позначають у судових документах різних фігурантів. Отже в цьому провадженні «засвітилися» троє людей. А речовина, яку шукають експерти — це, ймовірно, порошок, яким помітили гроші.

Читайте також:

Нагадаємо, схожа схема була описана в справі іншого вінницького патрульного, якого визнали винним у хабарництві минулого року. Він служив у роті, які підпорядковувалася Тиграну Варданяну.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up