Поліція викрила банду, яка видурила в людей 11 мільйонами гривень

Поліція викрила банду, яка видурила в людей 11 мільйонами гривень
  • Шахраї створили страхову компанію та видурювали кредитні гроші в людей.
  • Від їх дій постраждали 35 вінничан та мешканців області. Проводиться розслідування.

Заступник начальника слідчого управління у Вінницькій області Едгар Папікян розповідає, що досудовим розслідуванням встановлено, що до складу групи входило двоє осіб. Організував її 36-річний вінничанин, раніше судимий за вчинення корисливих злочинів.

За його словами, шахрай та його 22-річна спільниця, представляючись працівниками страхової компанії, підшукували довірливих громадян для участі в програмі страхування фінансових ризиків.

— Потерпілі отримували в банках кредитні кошти, які перераховували та особисто передавали зловмисникам з метою отримання винагороди за участь у програмі, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — При цьому шахраї обіцяли людям, що кредитні кошти страхова компанія поверне банкам. Крім грошей, потерпілі брали у кредит дороговартісну техніку, яку правопорушники обіцяли реалізувати та вкласти отримані кошти в програму.

Відео дня

Таким чином шахраї незаконно заволоділи грошовими коштами та майном людей у особливо великих розмірах.

Задокументували діяльність шахраїв слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області спільно з поліцейськими Управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Днями поліцейські провели 13 санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання зловмисників, їх родичів, знайомих з метою документування протиправної діяльності та вилучили мобільні телефони, сім карти, побутову техніку.  

Фігурантці злочину 18 липня слідчі обласного главку поліції Вінниччини повідомили про підозру. Відносно іншого учасника злочинної групи проводяться слідчі дії.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження. За шахрайство передбачено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

— Організатор банди причетний до ще двох злочинних схем з метою привласнення коштів громадян шляхом зловживання їх довірою та обману. Разом з подільниками він зареєстрував фіктивні клініки з надання платних послуг з використання допоміжних репродуктивних технологій методом сурогатного материнства, а також агентство з працевлаштування за кордоном. Наразі розслідування завершені, справи знаходяться в суді, — додають у поліції.

 

Читайте також:

Поховають з ведмедиком: сьогодні прощатимуться з Кирилом, який загинув від ракетного удару

Розбірки у Станіславчику: господар будинку вдарив ножем чоловіка

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Стоп Вийни

    не  хило у нас  бидують.пид  час вийны.на 11 лямив.выдно  барыги якись.чи родычи скотив при влади.

keyboard_arrow_up