По Вінниці розклеїли наліпки з контактами продавців наркотику (ФОТО)

По Вінниці розклеїли наліпки з контактами продавців наркотику (ФОТО)
  • На цю наліпку зверне увагу той, хто знає, що «Сіль 24/7» - це про синтетичний наркотик.
  • Розклеїли контакти продавця «солі» скрізь по місту, на стовпах та загорожах.
  • Хто це зробив – вже дізнається поліція.

Дослідчу перевірку поліцейські почали після того, як в соціальних мережах вінничани показали фотографії наліпок, а на новинних сайтах - написати про цей факт. Так сказали у відділі комунікацій обласної поліції. Пояснили, що кримінального провадження поки що не порушили, спершу треба перевірити, чи дійсно оголошення стосуються наркотику. 

Із продавцем пропонують зв’язатися через месенджер «Telegram». Тепер це зроблять поліцейські. А небайдужі вінничани тим часом пишуть у «Фейсбуку», що зривають такі наліпки, аби припинити розповсюдження наркотичної солі.

Синтетичний наркотик, що нагадує за своєю консистенцію звичайну сіль, досі продавали під виглядом солей для ванн. Експерти називають цю отруту сильнішою за кокаїн і героїн та попереджають: звикання настає після першої ж проби, а психіка рушиться після другої дози.

Самостійно нереально відмовитися від вживання «солі». Медики застосовують спеціальний цілодобовий курс порятунку в якому потрібна участь щонайменше чотирьох спеціалістів: нарколога, психіатра, психолога, психотерапевта.

Пояснюють популярність цього руйнівного наркотику серед тих, хто вживає, його дешевизною. 

Відео дня

Можливість придбати солі через інтернет редакція RIA/20minut уже досліджувала, чотири роки тому. Докладно про це – в матеріалі «Нові вбивчі наркотики добираються до Вінниці».

Тоді солі рекламували через ВКонтакті, а замовлення приймали через „Аську”. Вінницькі правоохоронці ж знали про цей новий наркотик тільки з досвіду колег із інших регіонів. Тепер психотропна «сіль» - є у Вінниці.

- Наркотики - це обійми смерті. А такі наркотики, як «сіль для ванн», якщо вже беруть нас у свої обійми, то вже ніколи не випускають, - коментував тоді редакції вінничанин, який пережив залежність від наркотику та написав книгу про це, Юрій Прокопенко.

Наркотики, які реалізують через інтернет, доступні для дітей. Ця синтетика, яку зараз «просувають» вінницьким покупцям інформацією на кожному стовпі, викликає психоз і веде, або до дурдому, або до моргу (передозування, самогубства у стані паніки). Українські медики фіксували отруєння «солями» підлітків 13-14 років. 
 

Ознаки і симптоми вживання наркотика «сіль» такі:

  • галюцинації 
  • панічні атаки
  • постійна спрага
  • хаотична жестикуляція
  • блідість шкіри
  • розширення зіниць


Читайте також: 

У Вінниці наркотики вперше пробують... в 13 років

Нові вбивчі наркотики добираються до Вінниці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Прокоповна Проня

    Обычный естественный отбор. Нарики - лишние люди.
  • Zh Юра

    мені сподобалось:" Із продавцем пропонують зв’язатися через месенджер «Telegram». Тепер це зроблять поліцейські. "

    ви б ще написали коли подзвонять і з якого номера
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up