Півтори години натовп чекав суду над Лексусом і козятинцями

Півтори години натовп чекав суду над Лексусом і козятинцями
Кілька десятків людей товпилися в коридорі Вінницького районного суду вчора і сьогодні, 7 і 8 грудня. Чекали засідання у справі Бориса Пасіченка і чотирьох козятинців, арештованих за звинуваченням СБУ. Коли засідання нарешті почалось, «бандити», як діти, раділи пресі. Лексус і його товариші по волонтерській діяльності позували на фото і махали руками на камеру.


Родичі, захисники, самооборонівці і група молоді з Козятина. Великий натовп підтримки зібрався в суді на вулиці Винниченка. Тут було попереднє засідання суду, яке затяглося з вчорашнього дня. 

Вчора, 7 грудня, колегія суддів прийняла клопотання сторін, а сьогодні мала оголосили їх вирішення. Запланований суд був на 10.00. Зранку засідання перенесли на 16.00. Але зайти в залу і побачити звинувачених у вимаганні, організації незаконних збройних формувань, зберіганні зброї і наркотиків, їхні родичі і прибічники змогли аж під кінець робочого дня. Суд затримався з рішенням на півтори години. 

- Відступіться від них, дайте хоч побачити, - гукали товариші звинувачених до конвоїрів, які зробили стінку навколо грат і закрили арештованих від натовпу, що повністю заповнив велику судову залу.




- Авжеж, збройне формування! – реготали присутні в залі. – Це ви прокурора захищаєте від них? Нас не треба! Ми не боїмося цих «бандитів»!  




Борис Пасіченко, помітивши спалахи фотоапарату, став посміхатися. Сказав решті арештантів, що в залі журналісти. І затриманий після обшуку козятинський самоборонівець і волонтер навіть помахав для гарного кадру рукою. 




Було видно, що звинувачувані хочуть розголосу своєї справи. Вони називають її сфабрикованою на замовлення справжніх бандитів, а себе – невинуватими в тому, що їм «пришила» спецслужба. 




Про справу самооборонівців і волонтерів із Козятина, відкриту Службою Безпеки України навесні цього року, можна прочитати тут – Всі подробиці вилучення зброї і наркотиків у козятинських „самооборонівців”.




Як в цьому ж кримінальному провадженні став підозрюваним вінничанин, прозваний Лексусом через авто, на якому він їздить, 20minut.ua теж писав - Борю Лексуса арештовували в лікарні, як якогось Аль Капоне

Нагадаємо, що Борис Пасіченко називає себе громадським діячем і волонтером. Але інші про нього говорять по-різному: і як про сучасного Робін Гуда, і як про кримінального авторитета

Цивільна дружина Бориса Пасіченка разом з вінницькими і київськими правозахисницями намагається довести, що її чоловік – не бандит. Ірина Джепко каже про процесуальні порушення у провадженні її чоловіка та оскаржує дії слідства. 

А от родичі козятинців, які були сьогодні на суді, не захотіли нічого коментувати журналісту. Сказали, що це не та ситуація, щоб вони афішували себе в публікаціях.  

Завтра обласний адміністративний суд буде вирішувати питання підсудності справи «Лексуса і компанії». Туди передадуть матеріали, бо сьогоднішнє рішення таке: у цій справі територіальна підсудність не Вінницького районного суду.    

Чому провадження направили на розгляд не в міський суд, а в районний, не зрозуміло. Епізоди злочинів, інкримінованих вінничанину і козятинцям, були або в Козятинському районі, або в Києві, або в невстановленому слідством місці. Свідків у справі, як прозвучало сьогодні в суді, 60. Більшість - з Козятинського району. Тому, скоріше за все, судити Бориса Пасіченка будуть не у Вінниці.
 

Читайте також:
Вінницькі "робінгуди" дуже схожі на героїв 90-х
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Дарья

    Сидять і сміються, чи будуть вони так сміятись, якщо їм винесуть вирок та посадять до в"язниці.
  • Анонім

    За словами заступника голови «Руху за СПРАВЕДЛИВІСТЬ» Андрія Бондаренка, роками Сергію Ровишину допомагала перевірена міліцейсько-прокурорська «криша». Мабуть вона «протекла», і більше не може захистити його від справедливого обурення мешканців.



    - Тому підприємець звернувся до людини з доволі неоднозначною репутацією - Бориса Пасіченка, відомого на Вінниччині, як «Боря-Лексус» - з проханням захистити його від мешканців Четвертинівки, - пояснює А. Бондаренко. - Не секрет, що «Боря-Лексус» є звичайнісіньким шахраєм. Він має непогашену судимість за шахрайство з 2013 року, та є фігурантом декількох більш свіжих гучних кримінальних проваджень за фактами шахрайства та розбійних нападів. Дивує бездіяльність правоохоронних органів Вінницької області щодо даного суб’єкта. Складається враження, що високопосадові особи міліції і прокуратури області зацікавлені в тому щоб «Боря-Лексус» продовжував свою злочинну діяльність на Вінниччині.



    Нагадаємо, що у вінницькій пресі періодично згадуються інциденти, коли люди в камуфляжі, що називають себе самооборонівцями, приймають активну участь в захопленні різних об’єктів та «вирішенні» суто господарчих питань.



    - Отримавши підтримку від правоохоронців області, Борис створив банду, - зазначає Андрій Бондаренко. - Правою рукою «отамана» є відомий кримінальний елемент Олександр Худик, який також має непогашену судимість.  Дана «банда» тероризує підприємців, «віджимає» у них майно, і, представляючись Самообороною, вимагає у бізнесу кошти начебто на підтримку воїнів АТО. «Банда» береться за любу роботу, де платять.



    Голова Народної Самооборони Вінницької області Ігор Алексєєв запевняє, що і Б. Пасиченко, і інші його спільники колись належали до громадського формування, але згодом дискредитували ідеї Майдану, тому були виключені з організації.



    - На Майдані люди гинули в прагненні зламати стару прогнилу корумповану систему, і ми не допустимо, щоб сьогодні під гаслами Майдану та іменем Самооборони орудували всілякі банди, - каже голова Руху «За СПРАВЕДЛИВІСТЬ» Ірина Шпильова. – Саме тому звертаємося до всіх жителів Вінницької області, хто став жертвами шахрайських або насильницьких дій «банди» «Лексуса» та інших груп, які представляються «самооборонівцями», повідомляти на «гарячу лінію СПРАВЕДЛИВОСТІ» за телефоном 067-366-01-02.





    Більше читайте тут: http://vn.presspoint.in.ua/2015/04/22/35918

    Анонім reply Анонім

    А знаєте чому його називають "Лексусом"? А тому, що цей безробітний поважає автомобілі тільки однієЇ престижної марки "Лексус" і зараз в нього саме такий джип останньої моделі. А за які гроші? І ще "сожительница" і другі "праведники" будуть нам розказувати про нього якісь несинітниці. А де вони взяли гроші на квартиру в самому серці "Поділля", яка коштує не менше 150 тисяч доларів? Бандит він з великої дороги, а тому і місце йому на зоні + Пельмень + Худик+ всі ті, хто стріляв біля Скайпарку, в Калинівці в РВВС і т.д.

    Анонім reply Анонім

    з нашими продажними суддями на жаль нічого не буде - заплатять і вийдуть на волю і далі будуть грабувати людей...
  • Анонім

    Боря Лексус - известный винницкий рекетер !!! По нему давно тюрьма плачет !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up