Підробили алкоголю й цигарок на два мільйони гривень — заробили сім років в'язниці

Підробили алкоголю й цигарок на два мільйони гривень — заробили сім років в'язниці
  • Семеро вінничан віком 40-52 років зробили «бізнес» у гаражі: підроблювали алкоголь і цигарки. Фальсифікат постачали до магазинів та ринків Вінниччини.
  • Щомісячний прибуток «підприємців» становив понад 400 тисяч гривень.
  • Вінницькі правоохоронці ліквідували підпільний цех та вилучили продукції на понад два мільйони гривень. Учасникам злочинного угрупування світить до семи років тюрми.

Непогано йшов собі бізнес у гаражі у Вінниці. Зібралися якось семеро вінничан, покумекали, як би то на життя заробити, чітко визначилися з актуальною алкогольною та тютюновою продукцією — і вперед! Все необхідне є: мотивація, спирт, ринок збуту і навіть назви відомих торгових марок.

Як і водиться у «підприємців», розподілили між всіма обов'язки: виготовлення фальсифікату, вантажники, логісти, реалізатори. Робота в гаражі закипіла. Та ще й так файно, що почала приносити «підприємцям» по 400 тисяч гривень щомісяця.

Відео дня

І все було б чудово для «підприємців» (та не для людей, які ту продукцію споживали), якби не дізналися про гараж правоохоронці. 26 обшуків провели вони і в офісі-гаражі, і вдома у «бізнесменів», і в їхніх автівках. Побували геть у магазинах, де все це добро продавалося.

Так затято працювали правоохоронці, що все-все знайшли і вилучили: 2 тони спирту, 5 тон готової горілчаної продукції, 5500 пачок цигарок (без марок акцизного податку й з підробленими марками акцизного збору). Зібрали того паленого добра не мало, не багато — на 2 мільйони 200 тисяч гривень. Вилучили поліцейські і обладнання, транспортні засоби, чорнові записи та мобільні телефони.

Намагалися «бізнесмени» довести, що продукція їхня справжня і смачна, та висновок експертизи був однозначним — наявна у виробах спиртова суміш не відповідає чинним ДСТУ.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а також використання підроблених марок акцизного податку (частина перша статті 199, частина перша статті 204 Кримінального кодексу України). А покарання передбачає до семи років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

 

Читайте також: 

Вбив знайомого, кинув тіло до криниці й сів за кермо його авто. Кримінал у Стадниці

На Вінниччині чоловік вбив односельця через ревнощі, після чого наклав на себе руки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей

    "вантажники, логісти, реалізатори"  А грузчиков  то брали  простых бомжей. Они то сдали малину).
  • Анатолий Гордий

    не  поделились  и  результат  налицо

keyboard_arrow_up