Нацполіція викрила банду сутенерів і ліквідувала мережу публічних будинків

Нацполіція викрила банду сутенерів і ліквідувала мережу публічних будинків
  • ​​​​​​​Встановлені організатор та 13 учасників угруповання, які втягнули у заняття проституцією понад 80 жінок.
  • Банда діяла на Вінниччині та ще на території 14 областей держави та в місті Києві.

Слідчі Національної поліції України спільно з працівниками міграційної поліції викрили та припинили протиправну діяльність банди, учасники якої організували розгалужену мережу місць з надання сексуальних послуг за гроші. 

— Організатором виявився 40-річний житель міста Дніпро. До сутенерської діяльності залучив ще 13 спільників. Сутенери облаштували 28 місць розпусти в Києві та в 15-ти областях держави, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

 

Відео дня

Поліцейські встановили понад 80 жінок, які працювали на учасників банди та надавали сексуальні послуги, вартість яких становила від 800 гривень до п'ять тисяч гривень.

Незаконно отримані кошти організатор розподіляв між всіма членами групи та реалізовував через підставні підприємства з подальшим придбанням різної нерухомості та відкриттям банківських рахунків.

Обшуки

18 січня правоохоронці провели понад 40 санкціонованих обшуків на території 15-ти областей держави та у столиці. За місцями проживання фігурантів та в приміщеннях, де надавалися сексуальні послуги, вилучено речові докази, які підтверджують діяльність організованої злочинної групи.

Серед вилученого — близько півмільйона гривень, які учасники отримали за надання сексуальних послуг, віртуальне АТС, що використовувалась для приховування реальних телефонних номерів учасників злочинної групи. 

У всіх місцях розпусти знайшли приховані відеокамери, запис з яких передавався на сервер організатора банди. Поліцейські вилучили відеотехніку та сервер зі збереженими відеофайлами. 

Під час проведення обшуків у помешканні організатора злочинної групи, спільниця намагалась винести його особистий ноутбук, понад 300 тисяч гривень, чорнові записи та документи. 

Розслідування

Досудове розслідування проводиться за статтею 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), статтею 302 ( Створення або утримання місць розпусти і звідництво) та статтею 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Організатору та всім членам організованої злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років. 

Поліцейські встановлюють інших учасників, які можуть бути причетні до протиправної діяльності. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

 

Читайте також:

Алкогольні отруєння, побої та суіцидальні наміри. Кому на свята викликали швидку

Петру Порошенку обрали запобіжний захід. Печерський суд заарештував майно

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Вадим Гук

    та скажут опять, что там дрочили за полторуху и отпустят, как на свердлова
  • Анатолій Гуцол

    Чому в новинах корд і бл..і й нерозлучні, а колись так гарно сепарів гасили
  • Юрій Орлюк

    Якщо в дівчат були ковідлосертифікати і вони стали на облік до військомату ,як стратегічно важливий контингент, то перед ним ще потрібно вибачитись,подякувати і видати премію!
  • Андрей Пет-Рович

    В  Германiї   проституція - це  офіційна  робота  . У нас  це  тінєвий  бізнес   , хтось  не  поділився  , не  відкатив  філарет - нате  вам  "ШОУ" ...

keyboard_arrow_up