«Начальник налоговой беспокоит…». Зек з ЛНР розводить вінницький бізнес

«Начальник налоговой беспокоит…». Зек з ЛНР розводить вінницький бізнес
Віталій Павловський (32): Я одразу подумав, або податківці «офігіли», або шахраї. Потім добрі люди сказали, що абонент знаходиться в колонії і не тільки зі мною того дня розмовляв

«Податковий» розводняк. Розмова починається з попередження про серйозну перевірку, а завершується проханням допомогти матеріально. Віталій Павловський каже, що паралельно з ним «розводили» від імені начальника фіскальної служби ще кількох підприємців

В адміністрацію бази відпочинку «Кльове місце» від імені керівника фіскальної служби зателефонували у суботу зранку. Залишили контактний телефон і попросили передзвонити власника. Коли Віталій Павловський набрав нібито Руслана Осмоловського (прізвище нового головного податківці області) – співрозмовник почав розказувати про серйозну київську команду ревізорів, яка запланувала у Вінниці перевірити ряд підприємців, в тому числі і його.

- Смотри, Виталий, по какому поводу беспокою, - говорив російською чоловік. - У нас киевское начальство в гостях. Сейчас составляем график на внеплановые ревизии с понедельника. Проверку такого уровня выдержать сможешь?

Віталій Павловський казав, що він, як «єдиншик», не об’єкт перевірки, тай на базі відпочинку ще не почався сезон, тільки набирають персонал. А «податківець» йому: вибір підприємців самі зробили київські ревізори, серед який “важні” представники «Народного контролю» і «Правого сектору».

Відео дня

- Вы со мной вообще знакомы, нет? – не оцінив значимості таких контролерів Віталій Павловський.    

- Разве я могу всех запомнить? - каже співрозмовник. - У меня такое количество людей проходит...

І підприємець розказав йому, що був лідером вінницького автомайдану до того, як став головою громадської організації «Ревізія влади». Мовляв, може послати «всі ці праві секти туди, звідки вони прийшли».

- Набери меня через минуточек десять, я узнаю, можем ли мы тебя от этой проверки огородить, - бере паузу «начальник податкової».

Через десять хвилин «Осмоловський» говорив, що дасть наказ про те, що «Кльове місце» перевіряли місцеві фіскальники і виявили ряд дрібних недоліків.  

- Пока ты находишься в решении нашей проверки, то киевские автоматическии тебя не трогают, - пропонує він і продовжує гнути свою лінію про серйозних ревізорів, які нібито вже попрацювали в Одесі й багато кого позакривали. – Сейчас идет сокращение частного бизнеса. У них есть документ, подписаний в Кабинете министров. Понимаешь, да? І коллектив не очень приятный, на диалог не очень хотят идти. Ну, я вот думаю сейчас, их надо будет в ресторан повести, где-то накормить. Надо как-то с ними налаживать…

- Ты мне скажи, материальную поддержку оказать сможешь нам? – питає врешті «Осмоловський». – Шесть будет достаточно?.. Давай, подумай, что там у тебя получится, и наберешь меня, хорошо?

Більше Віталій на телефон 050-70-137-774 не передзвонював. Натомість почав з’ясовувати, з ким насправді говорив.

- Добрі люди допомогли з визначенням місцезнаходження абонента: смт Ленінське біля Свердловська Луганської області, - розповідає Павловський. – З виправної колонії №38 дзвонили, і в той день було багато дзвінків на Вінницьку область по підприємцях.

Телефонний шахрай сидить у непідконтрольній Києву колонії. На сайті Державної пенітенціарної служби вона вказана у переліку 15-ти установ, які знаходяться на тимчасово окупованій території. Установа №38 - середнього рівня безпеки, для тримання майже 1200 чоловіків.

У обласному управлінні фіскальної служби вже знають, що вінницьких бізнесменів «розводять» на гроші злочинці, називаючись Русланом Осмоловським. Як сказала начальник відділу комунікацій Таїса Глімбоцька, їм про такі ж розмови, яку мав Віталій Павловський, розказали три підприємці. Тепер на відомчому сайті висить новина «Керівник фіскалів пропонує звільнити від перевірки? Не попадіться на гачок шахраїв» з телефоном довіри (0432)660-205.  

- Час від часу ідуть такі продзвони з різними пропозиціями. Хвилі починаються, як правило, зі зміною керівника, - говорить Таїса Глімбоцька. – З попереднім начальником була точно така сама хвиля. Телефонували з місць позбавлення волі. Вперше, на моїй пам’яті, в 2010 році були спроби виманити гроші від імені різних керівників. Спочатку озвучувалися якісь прохання, потім із перевірками придумали. Не думаю, що хтось купився на це шахрайство. Така схема із самого початку мала провальний характер, тому що немає чому сьогодні підприємцям переживати, що хтось прийде і буде перевіряти. Ми працюємо відкрито, прозоро.
 

Інші легенди телефонних шахраїв

Вінницькі оперативники розповідали RIA/20minut.ua, що в більшості телефонних шахрайств винуваті засуджені, які телефонують багатьом людям з розрахунку на те, що хоча б хтось купиться на вигадану ними історію.

За роки існування цієї схеми «розводу» легенди у шахраїв були різні. Ось ті, від яких страждали вінничани, визволяючи синів, чоловіків, інших близьких людей, з міліції або з в’язниці:

  • затримали за злочин, платіть за звільнення,
  • потрапив у ДТП, можна відкупитися,
  • побив людину, треба заплатити потерпілому, щоб відмовився від претензій,
  • можемо домовитися, щоб випустити по УДО,
  • дочку спіймали на проституції - платіть, і про це ніхто не дізнається.
     

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    как определили координаты, откуда был совершен звонок?

    Анонім reply Анонім

    Є відповідні служби.. які мають такі повноваження)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up