На Вінниччині затримали прикордонника, якому ухилянти платили криптовалютою

На Вінниччині затримали прикордонника, якому ухилянти платили криптовалютою
  • Майже щодня Служба безпеки нейтралізує чергові «схеми» незаконного перетину держкордону з метою ухилення від мобілізації та виїзду за кордон чоловіків призовного віку.
  • За суми від 6,5 до 9 тисяч доларів втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів «допомагають» не тільки жителі прикордоння.
  • На Вінниччині таку «схему» контролював прикордонник.

Як повідомляють в УСБУ у Вінницькій області, затримали посадовця місцевого підрозділу Державної прикордонної служби.

— За гроші він допомагав ухилянтам нелегально потрапити до сусідньої країни поза пунктами пропуску. Для конспірації фігурант використовував криптогаманець, куди приймав оплату від своїх клієнтів, — йдеться у повідомленні.

Прикордоннику загрожує до 9-ти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Відео дня

Нагадаємо, з початку великої війни суди на Вінниччині призначили покарання для 62-х ухилянтів. Їх судили за кримінальною статтею «Ухилення від мобілізації», що передбачає ув’язнення. Проте левова частка підсудних, яких визнали винуватими, залишилася на волі. 

Найпоширенішою статтею, за якою судять ухилянтів — 336 Кримінального кодексу України. Це «ухилення від призову на військову службу під час мобілізації». Покарання — позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. 

Детальніше про те, як судять ухилянтів та які покарання призначають, читайте в матеріалі.

 

Читайте також: 

Оновлення даних у ТЦК, ЦНАП чи Резерв+: як не стати ухилянтом

Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?

Військовозобов'язані розпочали оновлювати дані у ЦНАПах Вінницької громади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Надія Гонтар

    .
  • Борис Карпов

    Заборонили людям находитись на березі річки Дністер і роблять що хотять рибу вибили гроші заробляють живуть в своє задоволення хозяї хуйові взяли владу в свої руки і їдуть бідних
  • Наталія Рибаченко

    Його не судити треба а розстріляти , або на саму гарячу передову падлюку!!!!!!  Треба всіх в Вінниці , Вінницькій області  поміняти на людей які получили поранення і можуть керувати військовими підрозділами а цих вояк на фронт, і не в тил  а на гарячі напрямки!  Чому одні гинуть, проливають кров а другі  сидять в тилу , купляють мащини і жирують ,,вояки"!!!!!!!

keyboard_arrow_up