На Вінниччині викрили шахрайку: дівчина нишком перерахувала гроші на свою картку

На Вінниччині викрили шахрайку: дівчина нишком перерахувала гроші на свою картку
Поліцейські викрили шахрайку, яка заволоділа коштами односельчанина
  • 20-річна раніше судима за крадіжку жителька Тульчинського району, зловживаючи довірою потерпілого, перерахувати з його банківського рахунку на свій майже п’ять тисяч гривень.
  • Дівчині повідомили про підозру та вирішується питання щодо обрання їй на період досудового розслідування запобіжного заходу.
  • Їй загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомляють в обласному главку поліції, після виявлення відсутності на рахунку значної суми заощаджень, 48-річний потерпілий відразу звернувся до поліції за допомогою.

Під час проведення першочергових слідчих дій, поліцейські встановили час та банківський рахунок, на який були переведені кошти чоловіка. До правопорушення виявилась причетною його односельчанка.

— Попередньо встановили, що 20-річна дівчина напередодні гостювала у чоловіка. Вона попросила у нього телефон, нібито для важливого дзвінка. Зловмисниця підібрала пароль до банківського додатка і перерахувала собі гроші, — розповідають слідчі.

Відео дня

За цим фактом слідчим відділом Тульчинського районного відділу поліції розслідується кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за що передбачено до восьми років позбавлення волі.

Поради безпеки

Не залишайте без нагляду свої гаджети та не давайте їх малознайомим людям. Встановіть на додатках надійні паролі та періодично їх змінюйте. Пам’ятайте, вберегтися від зловмисників допоможе лише власна пильність і обережність.

Поради та рекомендації щодо необхідних заходів безпеки:

  • Перепишіть номер картки та телефон центру обслуговування клієнтів – ця інформація може стати в пригоді в разі втрати або крадіжки картки. Зберігайте цю інформацію в надійному місці.Якщо ваш банк надає можливість змінити ПІН-код на новий, придуманий вами, то уникайте очевидних, передбачуваних цифрових комбінацій. Наприклад, закінчення вашого номера телефону, дата вашого дня народження та інших.
  • Ніколи не записуйте свій ПІН-код – запам'ятовуйте його. Якщо ж ви вирішили записати його, то переконайтесь, що запис не потрапив у ваш гаманець. Ніколи не записуйте ПІН-код на картці.
  • Ніколи нікому не повідомляйте свій ПІН-код. Пам'ятайте, що ви не повинні та не зобов'язані сповіщати його: ні представникам банку чи правоохоронних органів, ні касирам торгових точок. Тільки власник картки повинен знати свій ПІН-код.
  • Про загублену чи вкрадену картку негайно повідомте у свій банк. У деяких випадках, можливо, вам потрібно буде написати заяву в поліцію або письмове підтвердження факту втрати картки.

Під час використання картки:

  • Бережіть свої пластикові картки так само, як готівкові гроші. Не забувайте їх в машині, у барі, у нічному клубі або на пляжі.
  • Якщо це можливо, намагайтесь постійно слідкувати за вашою карткою під час проведення транзакції.
  • Переконайтесь, що вам повернули саме вашу картку після оплати.
  • Перед підписанням чека, який підтверджує покупку з карткою, завжди спочатку перевірте його, звертаючи увагу на зазначену в ньому суму покупки, що сплачена з карткою. Зберігайте копії чеків та сліпів, що підтверджують транзакції оплати покупок і зняття готівки у банкоматах.
  • Завжди перевіряйте свою виписку за рахунком (особливо після поїздки). Звірте суми покупок, оплачених з карткою, з наявними у вас чеками. Перевірте виписку: чи не вказані в ній невідомі транзакції, зроблені не вами.
  • Ніколи не повідомляйте номер своєї кредитної картки по телефону будь-яким особам або компаніям. Ви можете продиктувати дані картки, тільки якщо ви впевнені, що маєте справу з відомою благонадійною компанією.
  • Якщо, спілкуючись по телефону, ви відчули на собі тиск менеджера з продажу –  будьте напоготові. Не повідомляйте номер своєї пластикової картки до тих пір, поки остаточно не вирішите зробити покупку.
  • Оплачуючи покупку в магазині, не пропонуйте додаткову інформацію про себе: все, що може знадобитись – це документ, що посвідчує особу.
  • Ви повинні знати, хто має доступ до ваших карток. Якщо вашою карткою скористався хтось із членів вашої родини: чоловік, діти або батьки (вас повідомили про це/ні), то ви відповідальні за покупки чи операції зі зняття готівки.

 

Читайте також:

За ґратами ошукали людей на сотні тисяч гривень: повідомили про підозру учасникам банди

Банда у в’язниці ошукала людей на понад мільйон гривень: слідчі повідомили про підозру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Larysa Frankevych

    А чому їй не висунули підозру?
    У нас в державі вагонами розкрадають. В матрасі мільярди понакрадали. А дівчина собі від жадного мужчини подарунок собі хтіла зробити. Поошряючий приз.
    Як не є він по роках в батьки годиться дівчині.
  • Тамара Дидур

    За 5 тисяч 8 років не смішіть
  • Олег Мазур

    А як це ще розстріл не впизд..чили за "аж такий " злочин? Казнокрадів свинорилих повідпускали,то на бідній тьолці вирішили показники зробити і мусора і псевдосудді
  • Оксана Светлая

    5000 грн - 8 років тюрьми. Мілліони - то можна покаятися і відпустить, як показуючи останні новини. Ну максимум звільнять. Щось не те з нашим суспільством

keyboard_arrow_up