Більше двох мільйонів гривень заробила банда шахраїв на «працевлаштуванні» за кордоном

Більше двох мільйонів гривень заробила банда шахраїв на «працевлаштуванні» за кордоном
  • На вулиці розклеювали оголошення, з пропозиціями влаштування на роботу за кордоном, зокрема, в Європі та на Близькому Сході.
  • Заробітчанам обіцяли великі гроші та допомогу при оформленні всіх  документів для виїзду за межі країни та перетину кордону.

Про те, що це були оголошення шахраїв, повідомляють у відділі комунікації вінницької обласної поліції.

Подробиці від поліції

За словами начальника поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, загалом постраждали 69 людей, жителів різних регіонів України.

Відео дня

— Кожен потерпілий віддав шахраям від 700 євро. Загальна сума, якими заволоділи шахраї,   становить понад  два мільйона гривень, — зазначає Іщенко.

У банду входило три жінки та два чоловіка, віком від 30 до 50 років. Всі вони жителі Вінницької області. За словами слідчих, їхні дії кваліфікують за статтею 190 (шахрайство) та статтею 358 Кримінального Кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

За вчинення такого злочину загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Подробиці від прокуратури

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру керівнику банди.

— За даними слідства, учасники стійкого злочинного об'єднання, під приводом надання послуг з пошуку вакансій та подальшого легального працевлаштування громадян на території країн Європейського Союзу, шляхом обману 69 потерпілих та зловживання їх довірою заволоділи грошовими коштами на суму понад 2 мільйони гривень, а також здійснювали збут підроблених ID-карт країн Європейського Союзу, —  зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури. — Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення 101 епізоду злочинної діяльності групи. 

Минулого року в липні слідчі обласного главку поліції спільно з управлінням стратегічних розслідувань оголосили про підозру п’ятьом шахраям, які під приводом працевлаштування за кордоном, заволодівали грошима людей.
 

Читайте також:

На «зоні» вінничанин продовжував «грабувати» чужі банківські картки

«Хто казав, що карантин, то скучно»: хлопці роздяглись та стрибнули з мосту

У Калинівці восьмирічний хлопчик в мороз йшов по вулиці та плакав. Що сталось?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up