Микола Капуста помер у лікарні. Він так і не вийшов із коми

Микола Капуста помер у лікарні. Він так і не вийшов із коми
В реанімацію 20-річного хлопця доправили після бійки під «Південним Бугом». Учора ввечері, 8 квітня, Микола помер у лікарні. До тями за тиждень так і не повернувся

Син власника спортклубу «Нокаут» злетів зі сходів і отримав тяжкі травми. Поки міліція тримає в ізоляторі підозрюваного, батьки хлопця, який не зумів вибратися з коми, приймають співчуття. А друзі Миколи міняють свої фотографії «вКонтакте» на поминальні свічки...

Учора ввечері, 8 квітня, помер у лікарні 20-річний Микола Капуста. Це студент, якого госпіталізували тиждень тому з тяжкими травмами після бійки під «Південним Бугом».

Юнак під час конфлікту з компанією вінничан на вході до дискоклубу впав зі сходів. Його так ударили чи штовхнули. В обставинах інциденту розбирається міліція. Є затриманий.

Відео дня
>Через чотири дні після госпіталізації сина, президент спортклубу «Нокаут» Сергій Капуста, сподівався, що все буде добре. Він так і сказав журналістові. На жаль, доля розпорядилася по-іншому.

З понеділка друзі Миколи Капусти «вКонтакте» почали міняти свої фотографії на поминальні свічки. Зі слів вінницьких хлопців та дівчат, спортсменів та студентів, що товаришували з Миколою, знаємо про їхню втрату.
- Так, Коля помер учора ввечері, - написала Маша Романцова. - Я ще сама не знаю, як це відбулося... Зараз можу сказати тільки одне: він був кращий!

Максим Калашников розповів, що Коля навчався в торгово-економічному інституті, захоплювався спортом та спортивними авто.
- Колюня був гарною людиною. Простим, добрим, чуйним хлопцем. У нього ніколи не було слова «ні». Він завжди був готовий допомогти, - написав Максим Калашников.

Друг Антон Жмурко і його дружина в понеділок змінили фотографії на своїх сторінках, щоб показати – вони у жалобі за Миколою.
- Коля був чудовою людиною, справжнім другом та неймовірно позитивним хлопцем, - написав Антон Жмурко. - Він був завжди наповнений енергією, бажанням діяти та пізнавати нове. Від його запалу, навіть коли бувало сумно на душі, з’являлася посмішка... Він мав нескінченну енергію...

А Віталій Михайлюк знав Миколу Капусту ще з дитинства. Він називає свого друга неконфліктною людиною.
- Колю я знав ще з тих часів, коли ми всі навчалися у школі, - написав Віталій Михайлюк. – Він був чесною людиною. Завжди відрізнявся від інших своєю цілеспрямованістю. Він був веселим і неконфліктним. Завжди був готовий прийти на допомогу. Він був особистістю, був справжнім, був собою. Ніколи ні під кого не підлаштовувався. Насправді таких, як він, зараз дуже мало. І дуже образливо через те, що смерть забирає таких людей так рано.

Товариш Миколи по клубу шанувальників марки БМВ Артем теж запам’ятає його, як гарного друга. Каже, що Микола Капуста був повний ентузіазму і ніколи не відмовляв у допомозі. Часто відвідував заходи клубу. Був активним його учасником.
- Я дуже мало знаю про те, що сталося, - каже він. – Мені повідомили, що отримав черепно-мозкову травму, потрапив у реанімацію. Не виходячи з коми, помер. Я дізнавався, як усе сталося. І мені розповіли, що Колю вдарили, і він упав так зі сходів невдало... Завтра об 11.00 його поховають.

Смерть обтяжує вину, яку доводить слідство
Микола зіткнувся на вході у «Південний Буг» з компанією з чотирьох хлопців та дівчини. Таке чули його друзі. Одні кажуть, що Колю побили, а не просто штовхнули. Інші чули, що Микола від удару упав зі сходів.

Нагадаємо, що батько Миколи не захотів будь-що розповідати про обставини травмування свого сина. Тому редакція володіє тільки даними з міліції, які там називають попередніми.

І попередні дані такі. Дві компанії зіткнулися біля входу на дискотеку в «Південному Бузі» першого квітня, близько 3.30. Виник конфлікт. Один юнак вдарив іншого, а той у відповідь його штовхнув. Наслідок – 20-річний хлопець скотився сходами і забився.

Зараз ведеться слідство. Ще опитують свідків, збирають докази. Охорона «Південного Бугу» каже, що кілька днів поспіль на місце події приїздили працівники міліції. Документували. Охорона показала, де саме упав хлопець. В тому місці п’ять сходинок.

За фактом порушили справу про умисні тяжкі тілесні ушкодження. Після смерті Миколи Капусти мають зробити перекваліфікацію – у тілесні ушкодження, що призвели до смерті.

Як підозрюваного у злочині, затримали 18-річного хлопця. Його досі утримують у ізоляторі. Ступінь вини юнака ще мають дослідити. Керівник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анни Олійник розповіла, як затриманий пояснював, що не хотів спричинити таких наслідків. Свідчення про те, що ненароком він штовхнув Колю, цей хлопець давав, коли травмований був у комі.

Якщо слідство доведе навмисність дій затриманого, йому загрожуватиме від семи до десяти років позбавлення волі. Така відповідальність передбачена за умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. До цієї обтяжуючої обставини йшлося про менший строк ув’язнення - від п’яти до восьми років.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (126)
  • Anonymous

    А как эти Любители "БМВ" Людей сбивают то пох...А Бог не фраер он все видит... И наказал виновного!.И не вам судить того кто это сделал.. Хотя я думаю что мажоры вообще страх потеряли!!!!
  • Anonymous

    вечная память
  • Anonymous

    не боитесь такого ляпать,побойтесь Господа.после смерти не важно какой социальный статус у человека был....главное что его уже нету...и если у вас жизнь не удалась..то не*ер ухмыляться и рассуждать кто что заслужил...не имеете права.. Николай,Царство тебе Небесное !
  • Anonymous

    вечная память тебе Коленька!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up