Мера Могилів-Подільського відсторонили від посади через підозру в хабарництві. Перші подробиці справи

Мера Могилів-Подільського відсторонили від посади через підозру в хабарництві. Перші подробиці справи
Фото: facebook / Юрій Луценко
  • Слідство вважає, що міський голова та ще один високопосадовець міськради вимагали хабар у 15 тисяч доларів від потенційного забудовника.

Вінницький міський суд задовольнив клопотання слідства про відсторонення від посади міського голову прикордонного міста в області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. Мова йде про мера Могилів-Подільського Петра Бровка.

Слідчий суддя ухвалив відсторонити міського голову від займаної посади до 8 квітня 2019 року.

Нагадаємо, що за версією слідства, мер змовився із начальником земельного відділу міської ради для того, щоб вимагати хабар з потенційного забудовника. Їм обом вже оголосили підозри. Чиновників звинувачують у тому, що вони встигли отримати 7500 доларів із 15 000, про які начебто домовилися із забудовником. Гроші потрібні були для того, щоб виділити ділянку для будівництва багатоповерхівки. Досудове розслідування триває.

Відео дня

Читайте також:

У реєстрі судових рішень уже оприлюднили одну з ухвал, з якої можна дізнатися перші подробиці по справі. Звичайно, за версією слідства.

Микола Громчевський

Кримінальну справу відкрили 23 січня 2019 року. Установлено, що в грудні 2018 року підприємець звернувся до начальника земельного відділу Могилів-Подільської міської ради, яким є Микола Громчевський, із проханням виділити ділянку для будівництва багатоквартирного будинку. Чиновник відповів, що це питання потрібно обговорити безпосередньо з міським головою.

З цим же проханням підприємець звернувся й до мера. Той сказав, що ділянки в місті є, але умови отримання однієї з них чоловіку скаже начальник земельного відділу.

Після цього вже начальник земельного відділу почав вимагати в підприємця 15 тисяч доларів. Сказав, що це для нього та керівництва Могилів-Подільської міської ради.

31 січня бізнесмен прийшов до міськради писати заяву про надання отримання земельної ділянки. Коли заяву прийняли, начальник земельного відділу сказав чоловіку покласти 7500 доларів у конверт, а конверт — у салон Volkswagen Passat. Далі працювали правоохоронці.

1 лютого начальникові відділу міської ради повідомили про підозру та обрали запобіжний захід із заставою 228 тисяч гривень. Міський голова Бровко отримав підозру 8 лютого.

Фото: Прокуратура Вінницької області

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрей Клименчук

    Що це в нас за закон такий, що людина  яка брала хабарі може вийти під заставу. Оце вам офіційний хабар
  • El Diablo

    Боже, зробили кіпіш  йому вперше відкуплюватися чи що.Відкупится ,замне  далі буде жити ,не найбільший гріх у його житті і далеко не перша кримінальна справа
  • без

    Петя переживе всіх-він  безсмертний!Розуму йому не позичати!
  • Сніжана Орленко

    На його місті 90% населення України, нажаль, зробили б так само!

    Поpошок reply Сніжана Орленко

    Якби я був мером, то ні копійки не взяв би з забудовника. Навпаки підтримував, як міг аби все офіційно проводилось. Усі платежі, дозволи на будівництво, аби гроші приходили у місто, а не в кишені
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up