Мачуха Людмила отримала два роки тюрми за катування 6-річного Вані

Мачуха Людмила отримала два роки тюрми за катування 6-річного Вані
  • Про ситуацію Вані стало відомо завдяки пасажирам електрички. Вони побачили хлопчика з синцями на обличчі та підняли розголос. Це сталося у січні минулого року.
  • Справу передали у суд. Нещодавно винесли вирок.

26 січня 2019 року пасажири електропотягу Київ-Козятин звернули увагу на хлопчика, у якого були страшні синці на обличчі. Люди викликали до поїзда швидку медичну допомогу, дитина була госпіталізована.

Першою про Ваню написала користувачка facebook «Ксюша Андреевна» 

Хлопчика звали Ваня, йому було шість років. Медики встановили чисельні забої та набряк головного мозку.

— Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом катування дитини здійснювалось слідчими Козятинського відділення поліції і закінчене у передбачений законом строк, — розповідає прокурор Козятинського відділу Калинівської місцевої прокуратури Юлія Пеньківська.

Відео дня

Під час досудового розслідування встановлено, що так жорстоко над хлопчиком познущалась співмешканка його батька.

За словами прокурора, майже дев’ять місяців тривали судові засідання у справі.

— Державним обвинувачам вдалось довести перед судом вину жінки у катуванні дитини і 30 січня 2020 року Козятинським міськрайонним судом постановлено вирок, яким жінці призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі, — повідомила Пеньківська.

За фактом катування над дитиною згідно першої частини статті 127 Кримінального Кодексу України  жінці призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Події минулого січня

Пасажири електрички  помітили, що на обличчі хлопчика, який їхав у супроводі рідного батька та мачухи, чисельні синці та гематоми. Вони ж викликали «швидку», і вже на наступній станції батька та дитину з електропоїзда зняли. Ваню одразу направили до Козятинської центральної районної лікарні. Звідти перевезли до Вінниці у обласну дитячу.

Пізніше правоохоронці відзвітували про відкриття кримінального провадження за фактом побиття дитини.

«Характер ушкоджень, отриманих хлопчиком, свідчить про те, що він постраждав від насильницьких дій дорослих. Дитина проживає з рідним батьком та його співмешканкою», — писала прес-служба поліції.

Слідчі почали розслідувати справу за статтею 127 Кримінального кодексу — катування.

Минулого року ми зустрілися з Русланом, батьком побитого Івана, у дитячій обласній лікарні. Він знаходився поряд із хлопчиком. Чоловік розповів свою версію подій.

— Він взагалі живе у своєї бабусі у Липовецькому районі. До мене він приїхав тільки на канікули, — каже Руслан. — Я вирішив поїхати туди, щоб взяти для сина деякі речі. Повернувся ввечері: у дитини вся ліва сторона обличчя синя. Я до малого, питаю: «Хто тебе бив?». Він мовчить. Відвів його в іншу кімнату, тоді він сказав, що це мама.

Батько Вані Руслан

Однією з перших версій було те, що травми хлопчику наніс його батько. Втім, невдовзі полісмени затримали жінку, з якою мешкав чоловік.

Тоді затримана своєї провини не визнавала та казала, що її та Ваню побив батько хлопчика.

Жінку на ім’я Людмила, з якою жив Руслан, затримали. Вона теж була у синцях. Казала, що Руслан і раніше простягав руки до неї та малого. 

Мачуха Вані Людмила

Судові слухання

В ході слідства з’ясувалось, що Людмила була з Ванею весь день.

«Мачуха, користуючись тим, що хлопчик в силу свого віку і фізичного стану, не міг захиститись, з метою покарання його за неслухняність, переслідуючи єдиний умисел, спрямований на вчинення катування малолітнього пасинка, розуміючи протиправний характер своїх дій, усвідомлюючи та бажаючи настання наслідків, піддала останнього катуванню, яке виразилось в умисному заподіянні сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання, з метою примусити хлопчика поводитись так, як вона вимагала, шляхом довготривалого нанесення численних побоїв по всьому тілу, —  йдеться у тексті вироку суду. —  В результаті даної події у хлопчика виявлено тілесні ушкодження, а саме: закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку (легкого ступеню, судячи з виявленої клінічної симптоматики), двобічний гемісферний набряк мозку, множинні масивні підшкірні гематоми обличчя, волосяної частини голови, гематома повік обох очей, субкон`юктивальні крововиливи обох очей; синці тулуба та правої нижньої кінцівки»

Відповідно висновку експерта, вказані тілесні ушкодження належать: закрита черепно-мозкова травма (забій головного мозку з двобічним гемісферним набряком, множинними масивними підшкірними гематомами - до тілесних ушкоджень середньої тяжкості, оскільки не являлись небезпечними для життя, але за своїм характером потягли за собою тривалий (понад 21 день) розлад здоров`я; синці тулуба та правої нижньої кінцівки - до легких тілесних ушкоджень.

— В судовому засіданні обвинувачена визнала себе винуватою лишев тому, що вона вдарила свогопасинка Ваню посидницям після того, як він впав зі стільчика, коли намагався зловити кішку. Також підтвердила ті обставини, що вона іноді застосовувала силу до свого пасинка, бо він був дуже неслухняним, — зазначають у реєстрі судової влади.

«Незважаючи на невизнання обвинуваченою вини у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статі 127Кримінального Кодексу України , її вина повністю підтверджується сукупністю узгоджених між собою доказів, досліджених під час судового розгляду», — додають у тексті вироку.

 

Читайте також:

Побиття 6-річного Вані: в якому стані хлопчик

100 тисяч доларів за 10 га землі: з хабарем затримали депутата, який домовився з криміналом

На хабарі спіймали депутата облради Олексія Бородія. Всі подробиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Владимир Пулин

    2 года для такой с.ки мало надо минимум на 7 сажать и пусть её там откудахчат по полной.Ато капец получается потоптал флаг украины или одел футболку с символами ссср садят на 5 ЛЕТ а тут всего навсего 2 ГОДА за ИЗБИЕНИЕ!!!!!!ГДЕ СПРАВЕДЛИВОСТЬ?!
  • Анна Мозговая

    что он что она две - потерянные алкаши таким ещё бог детей даёт
  • Дмитро Дібровський

    Тварюка какая! Да вы на её рожу только посмотрите - оно же какое-то умственно отсталое! Батя конечно тоже ещё тот конь! А малый то где сейчас? Найдите, проведите журналистское расследование, и потом уже напишите свежую статью, а не напоминайте что было год назад!
  • смайл

    сука.. дно.. дикарье обдолбанное. надеюсь эту на мразь на зоне зэчки грохнут. а дитю родителей достойных.. бедная крха
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up