Ліквідували call-центр шахраїв, які надурили людей по всій країні на сотні тисяч гривень

Ліквідували call-центр шахраїв, які надурили людей по всій країні на сотні тисяч гривень
  • Правоохоронці провели спецоперацію, в ході якої затримали двох шахраїв, які ошукували людей за допомогою так званого call-центру. За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Оператори видавали себе за співробітників служби безпеки банку та телефонували людям, переважно жінкам. Вони повідомляли про те, що з їхніх рахунків намагаються зняти кошти. Щоб «захистити» заощадження, пропонували жертвам виконати певні дії в мобільному додатку банку.

Таким чином шахраї отримували доступ до персональних даних банківських карток потерпілих, а потім переказували кошти на свої рахунки або змушували людей самостійно переводити їм гроші, інформує поліція Вінницької області.

Поліцейські затримали одного з фігурантів 29 травня, одразу після вчинення ним чергового злочину. 26-річний вінничанин, раніше судимий за майнові злочини, виманив у 51-річної жительки Хмельницької області понад 83 тисячі гривень, а два тижні тому ошукав 65-річну мешканку Львівщини на майже 17 тисяч.

Відео дня

У нього був 21-річний спільник, який шукав серед малозабезпечених молодиків тих, які за символічну винагороду погодилися б надати свої банківські картки для переведення коштів потерпілих.

Як зазначають у поліції, шахраї обладнали спеціальне місце в орендованому помешканні у селі Вінницького району. В ході обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські та сім-карти, а також інші речові докази.

Організатора шахрайської схеми затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Обох чоловіків підозрюють у шахрайстві.

— Наразі задокументовано ряд епізодів та тривають заходи зі встановлення усіх постраждалих, — додають у поліції.

У пресслужбі прокуратури Вінницької області зазначають, що дані чоловіки вчинили шахрайство у великих розмірах, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Також підкреслюють: «В орендованому помешканні одного з сіл Вінницького району правоохоронці виявили спеціально обладнану кімнату зі звукоізоляційними плівками та матеріалами для поглинання сторонніх шумів, де молодики безпосередньо й телефонували ошукуваним громадянам».

Важливо:

  • Будьте пильні, якщо вам телефонують невідомі і пропонують виконати певні дії з вашими банківськими картками.
  • Ніколи не повідомляйте нікому конфіденційні дані, включаючи CVV-код вашої картки.
  • Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до поліції.

 

Читайте також:

Жахлива ДТП в Тульчинському районі: під колесами автівки загинула дитина

У ДТП поблизу Вінниці загинули троє поліцейських

П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Георгій

    То вони забули табличку ділення. Тому їх навчили табличці віднімання.
  • Юлія

    Ще візьміться за тих ,хто телефонує з (044). І радісно повідомляє про супер гру в якій я виграла бабло. Замахали вже

    T. reply Юлія

    Оце ж мені дзвонили з номера 044 ,що мені ,,погоджено кредит 18тис.грн."Я ніколи в кредити не влазила і не користуюсь ніякими картами,пенсію по почті получаю.
  • T.

    Дзвонив якийсь хрен і каже:,,Привіт!Вам погоджено кредит на 18тис.гр."Не встигла нічого відповісти,бо від'єднався.Який кредит,на які кошти,у мене пенсія 2.700.Перенервувалась.Може піти  до поліцаїв,написати заяву.

    Julia reply T.

    Одразу телефонуйте в поліцію і надайте номер телефону з якого дзвонили. Так ви допоможете зловити аферистів.

    Галина reply T.

    У моєму випадку не допомогло. Вже 3 роки. Телефонують що взяли кредит а довіреною особою вказали мене. У той час була за межами країни.

    Ольга reply Галина

    Хай хоч папу римського поручителем вказують, якщо Вашого підпису ніде на паперах немає, можете сміливо йти в суд. Зазвичай шахраї телефонують, попередньо взявши кредит на невелику суму, бо для цього деякі банки дозволяють просто вказати поручителя, без його особистої присутності. Але коли ці "поручителі" дізнаються і прямо кажуть, що підуть до суду, і банк, і шахраї відчіпляються. Треба не слухати їхніх вмовлянь і погроз та здати номер кіберполіції.

    T. reply Галина

    І Ви сплачуєте?

    Галина reply T.

    Ні. І не збираюся.

    T. reply Галина

    У мене в товариша племінниця взяла кредит і вказала його поручителем,то він гасив той кредит.

keyboard_arrow_up