Крадені ікони повернули вінницьким церквам

Крадені ікони повернули вінницьким церквам
Особисто Митрополиту і з рук генерала передавали вкрадені з церков Вінницької області і знайдені вінницькими розшуківцями ікони

Особисто Митрополиту і з рук генерала передавали вкрадені з церков Вінницької області і знайдені правоохоронцями ікони. 21 святиню знову поставили на їхні місця у храмах. Дев’ять ікон вилучили під час затримання країв, решту - у скупників краденого.
Затримали двох членів організованої групи, яка займалася крадіжками старовинних ікон з храмів Вінниччини та сусідніх областей, на початку місяця працівники карного розшуку вінницької міліції. Сьогодні у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції кажуть, що арештовані вже три члена злочинного угрупування. Всього ж у складі групи працювали четверо злочинців.

- Зловмисники діяли також у Чернігівській, Кіровоградській, Київській областях та у місті Сімферополі. Вже задокументували 12 крадіжок з українських церков Московського патріархату. Зараз встановлюємо причетність затриманих осіб до скоєння аналогічних злочинів в інших областях, - каже начальник обласної міліції Валерій Нонік.
Генерал передав знайдені розшуківцями ікони Митрополитові Вінницькому і Могилів-Подільському Симеону на спеціальній зустрічі в управлінні міліції.

Нагадаємо, що викрили групу після крадіжки дев’яти ікон з церкви села Тростянчик в ніч з другого та третє листопада. Тоді зупинили на дорозі „копійку”, у салоні якої перевозилися крадені святині. Двоє молодих чоловіків із Запорізької області, які вивозили з нашої області крадене, тепер арештовані. Решту переданих Митрополитові ікон вилучили у ході оперативно-пошукових заходів – після встановлення скупників краденого.
- Викрадені ікони зловмисники збували постійним купцям, - каже майор міліції Ірина Добровольська. - Спочатку зловмисники вивчали церкву, її цінності, а через кілька днів скоювали крадіжки. До рук крадіїв потрапили 45 старовинних ікон, 36 з них вони збули у Києві, Мелітополі та на Чернігівщині.

А оцінили вкрадені святині недешево. Ціна однієї на чорному ринку, щонайменше, тисяча доларів. За стільки потім збували крадене скупникам. Котрісь із вкрадених ікон, як казали колекціонери, могли бути перепродані за ціною до 15 тисяч доларів.
- Знайшли та повернули церквам великі цінності, перед якими понад сто років молилися люди. Ви нам зробили великий дар, адже ці святині в духовному плані безцінні, - дякував працівникам карного розшуку Митрополит Симеон.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Наташа, грамотно пишеться - митрополит!

    Anonymous reply Anonymous

    А якщо він їздить в метро?

    Anonymous reply Anonymous

    да хоч на пенісі...мені байдуже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up