КОРД затримав банду, яка постачала наркотики до Стрижавської колонії

КОРД затримав банду, яка постачала наркотики до Стрижавської колонії
  • Організував діяльність злочинної групи 38-річний засуджений, який відбуває покарання за насильницький злочин.
  • Зловмисник неодноразово раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та наркозлочини.
  • У спільники він залучив двох вінничан з кримінальним минулим. 

Протягом кількох місяців поліцейські документували протиправну діяльність злочинної групи, до складу якої входили троє осіб.

— Організував канал постачання наркотичних речовин на закриту територію «Стрижавської виправної колонії №81» 38-річний ув’язнений однієї з колоній області, вінничанин. До злочинної діяльності чоловік залучив двох раніше судимих за наркозлочини мешканців міста Вінниці, віком 35 та 40 років, які перебували на волі, — розповідають в обласному главку поліції.

Відео дня

Спільники перекидали засудженим заборонені речовини через паркан виправної установи. Останні у подальшому передавали наркотичний засіб організатору групи.

КОРД затримав банду

Затримали спільників за силової підтримки поліцейських спецпідрозділів КОРД та роти поліції особливого призначення Головного управління 8 травня поблизу виправної колонії. Зловмисники намагались передати заборонені речовини до виправної установи. 

Правопорушники затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі слідчими вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Обшуки в колонії

Як розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євген Кронівець, 8 травня поліцейські провели обшуки в установі відбування покарань та в м. Вінниця за місцем проживання фігурантів. Слідчі вилучили наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи, сім-картки та інші докази протиправної діяльності правопорушників.

Вилучені речові докази направили на експертизу.

Триває розслідування

Документування діяльності злочинної групи здійснювалось під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи передача цих речовин у місця позбавлення волі). За такий злочин передбачено покарання – до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проводиться розслідування.

Довідка:

Викрили злочинну діяльність правопорушників та ліквідували канал постачання наркотиків слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань, Відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції, відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативного відділу державної установи «Стрижавська виправна колонія №81». 

 

Читайте також:

На Вінниччині банда спеціалізувалась на викраденні коштовних міндобрив

Тікають від покарання: на Вінниччині оголосили в розшук трьох злочинців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Hata Dragun

    Керівництво колонії мабуть дуже здивувалось з цього приводу. Лисячі мордочки.

keyboard_arrow_up