Казали, що з газконтори чи військомату. Зловили екс в'язнів, які обкрадали будинки

Казали, що з газконтори чи військомату. Зловили екс в'язнів, які обкрадали будинки
  • Двоє раніше судимих жителі Дніпропетровщини їздили по Україні та грабували будинки.
  • На Вінниччині вони встигли обчистити 10 хат, тут їх і зловили правоохоронці.

У Немирові 20 жовтня обібрали хату. Одразу після злочину правоохоронці та бійці КОРДу затримали злочинців, які причетні до близько десятка крадіжок з будинків мешканців Вінниччини, а також до майнових злочинів на території інших областей.

— Затримані — раніше судимі вихідці Дніпропетровщини. Після скоєння кількох крадіжок, схожих за своїм «почерком», оперативники Управління карного розшуку вийшли на слід злочинної групи та надалі затримали їх на території Вінницького району, — кажуть у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — Один з учасників групи раніше десять разів притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та перебував в розшуку за крадіжки. Під час затримання він перебував у камуфляжній військовій формі. Його подільник в минулому теж п’ять років відсидів у в’язниці за розкрадання майна.

Відео дня

Затримані працювали за однією схемою. Приходили до потерпілих додому, представлялися представлялись представниками газової служби чи військомату. Під час «перевірки» газових лічильників чи документів у майбутніх призовників, як зазначають в поліції, один із зловмисників відволікав увагу людей, а інший — викрадав кошти та цінні речі.

— Крадії ретельно готувалися до злочинів, часто змінювали автомобілі, на яких пересувалися. Підозрюваних затримали на заправці при в’їзді в м. Немирів після вчинення ними крадіжки з оселі пенсіонерки в одному з сіл Ямпільської територіальної громади. Крадії забрали в літньої жінки усі заощадження — понад 33 тисячі гривень, — додають у поліції. — Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. За усіма фактами вчинення злочинів відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 КК України (крадіжка). Такі злочини караються ув’язненням терміном до шести років.

 

Читайте також:

Тепло, але небезпечно. Оголосили штормове попередження по всій Україні

Заповнені реанімації, черги в газконтору та інше важливе за 20 жовтня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач47

    Чому ви не показуєте їхні рила? Можливо їх ще б хтось розпізнав. Що за манера вказувати, що це якийсь громадянин Н. чи П. ще й падлюкам морду сховати, щоб ніхто не розпізнав. Ось так все в нашій державі робиться, через "ширінку" ....

keyboard_arrow_up