Іллінецьку справу згвалтування не закриють, поки не перевірять, чи правду каже жінка

Іллінецьку справу згвалтування не закриють, поки не перевірять, чи правду каже жінка
Справу іллінецького зґвалтування далі розслідують. Перевіряють, чи не впиває хтось на потерпілу, й чекають висновків лікарів. Тільки потім зроблять висновки – було насилля чи ні.

Про жорстоке зґвалтування в Іллінцях розповіли редакції місцеві мешканці. Люди обурювалися, що нікого до відповідальності не притягують. Кажуть, в їхньому містечку всі знають, хто познущався з жінки. Докладніше про це „20 хвилин” писала тут – Каліцтво від збочення. В Іллінцях люди говорять про страшне зґвалтування.
У секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції редакції розповіли, що потерпіла написала заяву з відмовою від експертизи та проханням закрити кримінальне провадження. Мовляв, покалічила себе сама й ні до кого претензій немає. Правоохоронці пояснили, що зґвалтування – стаття приватного звинувачення й розслідується тільки за завою потерпілої. Але в прокуратурі говорять інакше – поки все не дослідили, причин закривати провадження немає.  
Роз’яснив перспективу справи зґвалтування іллінецький прокурор Костянтин Країло. Він сказав, що до завершення розслідування ще маса слідчий дій, в тому числі - перевірка правдивості слів жінки, яка взяла вину за своє каліцтво на себе. Можливо, зґвалтування стане ненавмисним нанесенням тілесних ушкоджень їй одним з чоловіків.
- Встановлено, що потерпіла відпочивала протягом вечора з різними чоловіками й опинилася з двома в приватному будинку третього, - каже прокурор. – Там на її прохання один чоловік почав використовувати пляшку, щоб задовольнити її статеву пристрасть. Або він не розрахував свої сили і завдав їй ушкодження, або вона ввійшла у раж й сама завдала. Такі їхні свідчення. Але ми цій версії не зовсім віримо. Жінка була в стані сильного сп’яніння, але медики ще мають сказати, чи спроможна вона була сама собі таке заподіяти.
В прокуратурі підтвердили, що характеризується потерпіла погано. Має венеричні хвороби. І негативний сам вчинок: покинула восьмирічну дитину і поїхала з чоловіком, в якого є своя сім’я.
- Але як би там не було, будь-яка особистість повинна мати недоторканість, в тому числі фізичну, - сказав прокурор.
Він також розповів, що характерних для насильства подряпин, саден, крововиливів у потерпілої не було. Замість експертизи, від якої вона відмовилася, у слідства буде історія хвороби. З неї зроблять висновки, був факт насильства чи ні. Зараз також порівнюють розказане жінкою медикам, міліції та сусідкам по палаті.
- Перевіряємо чи не впливає на неї хтось з тієї компанії, їхні друзі, знайомі чи родичі, - сказав Костянтин Країло. - Кримінальне провадження в жодному разі не закрите. Воно розслідується і перебуває на контролі прокуратурі.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Хим кастрация
  • Anonymous

    У нас всегда принципиальность там где не надо.
  • Anonymous

    насильников - на кол, иначе никак....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up