Хуторянські проти ДКшників? У Вінниці назріває справжній «вестерн»

Хуторянські проти ДКшників? У Вінниці назріває справжній «вестерн»
Поліція змогла зупинити дві з трьох машин-учасниць перегонів зі стріляниною – «Муцубісі» і «Ленд Ровер». Третє авто, темно-сіре «БМВ», знайшли пізніше. Зараз у слідстві пресу запевняють: усіх водіїв і пасажирів затриманих транспортних засобів встановили і опитали
  • Не без участі активістів відбувався цей бойовик – погоня по Вишеньці за «Міцубісі» на «БМВ» та «Ленд Ровері».
  • Учасники «розборок» на колесах дали поліції суперечливі покази.
  • Згодом речниця обласної поліції про стрілянину написала: «Дехто передивився бойовиків і загрався в супергероїв». 
  • Хто ці «дехто»? Із власних джерел редакція дізналася, хто були другими учасниками погоні зі стріляниною.

Версії «розборок» на колесах, які влаштували пізно ввечері 18 серпня дві групи людей, 20minut вже писала. Істинну причину виникнення конфлікту поліція ще не встановила, бо всі учасники дали різні покази, суперечливі між собою.

У новині «Хто на Келецькій розстріляв машину? Ходять чутки про "Дорожній контроль"» ми розповіли про одну сторону погоні – активісти нібито наздоганяли на «Ленд Ровері» і «БМВ» водія, що тікав на «Міцубісі». Участь ДКшників підтвердили джерела в поліції, хоча в самій організації журналісту сказали: приїхали на стрілянину в якості спостерігачів і участі в сутичці не брали.

Зараз неофіційні джерела розповіли журналісту, хто був другою стороною конфлікту, що вилився у публічну стрілянину на дорозі. Втікачами називають хлопців з угрупування Хуторянські, які відзначилися участю в кримінальних історіях Вінниці. Це за ними гналися активісти і по них стріляли.

Відео дня

– Є надія, що їх покарають самі хуторянські, по яким вони стріляли, – говорить про активістів «Дорожнього контролю» експерт RIA, громадський діяч, який відмовився відкрито коментувати нічний інцидент на Вишеньці тижневої давнини. Причина відмови: все одно провадження закриють...   

Він назвав цю історію хуліганством, як і кваліфікувала факт поліція (поліцейське слідство зараз розслідує провадження про хуліганство із застосуванням зброї). І, як і більшість опитаних редакцією активістів різних громадських організацій, назвав обидві сторони «розборок» на колесах «пройдисвітами». Мовляв, карати треба і одних, і других.

«Хто б це не був, за гру в «стрілялки» треба саджати, а не шмарклі жувати», – пишуть пересічні вінничани в коментарях під статтями про погоню ДКшників за хуторянськими.

Також громадські діячі говорять, що далі слово за поліцією. Якщо слідство не доведе справу до суду, а закриє провадження, то безкарність призведе до наступних «вестернів». Правозахисники вважають, що остудити гарячі голови може тільки можливість отримати у відповідь бойову кулю, тобто легалізація зброї.

 

Поліція дає зелене світло на «вестерн»

 Віталій Павловський, голова громадської організації «Ревізія влади»:

– Не був свідком або учасником подій. Щодо причетності «Дорожнього контролю» – є такі розмови серед патрульних та колег журналістів. Але хто б не були ці люди, хочеться вірити, що їхня гра в наздоганяли була виправданою! Інакше під дані кулі могли потрапити пересічні перехожі, дітлахи...

Це проблема пана Присяжнюка (начальник міської поліції, – авт.), а також новопризначеного в статусі генерала Педоса (начальник поліції області – авт.). Не прийнявши відповідні міри щодо учасників, керівники поліції фактично дають зелене світло на майбутній «вестерн» посеред міста.

 

Треба остудити гарячі голови

Станіслав Нижник-Оскольський, правозахисник:

– Стрілянина на 600-річчя – це результат незадовільної превентивної роботи Вінницького відділу поліції, відсутність правдивого аналізу криміногенної ситуації, небажання працювати на упередження та сподівання на авось. Постріли – це продовження давнього конфлікту, який вчасно не був зупинений. При цьому в небезпеці були прості громадяни, які спішили по своїх справах! Зараз це тест для керівництва вінницької поліції та слідчих: чесно розслідувати, встановити правдиву картину та причетних осіб без поділення на «активістів» «пасивістів» на інших.

І ця ситуація підтверджує необхідність легалізації продажу короткоствольної зброї: можливість отримати у відповідь бойову кулю остудило б багато «гарячих»голів.

 

Читайте також:

Хто на Келецькій розстріляв машину? Ходять чутки про «Дорожній контроль»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Вальцман

    За что Педос получил генерала, Присяжнюк,-должность после ГАИ???

    От реформы только приусы и форма..
  • З.А.Глядач

    "Станіслав Нижник-Оскольський, правозахисник: – Стрілянина на 600-річчя – це результат незадовільної превентивної роботи Вінницького відділу поліції... небажання працювати на упередження..."

    Так,звичайно,"небажання". Тільки мені,чомусь,здається,що якби поліція почала проводити превентивні заходи(а не "роботу"),та "працювала на упередження", то гром. Нужник-Оскольський першим почав би скавуліти про "порушення прав громадян".
  • Жора

    Сейчас в Виннице есть мощная банд групир. под названием ДК (дорожный контроль). Поскольку они пвсевдо журналисты ,все они имеют оружие которое зарегистрировано. А хуторяне это уже вчера). Одни приходят ,другие уходят....
  • Жора

    Зараз у слідстві пресу запевняють: усіх водіїв і пасажирів затриманих транспортних засобів встановили і опитали

    ))))))

    Раньше бандитов менты ловили и направляли в СИЗО

    .Сейчас бандиты депутату который выходит из Верховной Рады разбивают яйцо на голове, а менты спокойно стоят и смотрят. Сейчас во время несанкц. митинга возле Винницкого исполкома (Сабаров,кладбище),вообщем бандит угрожает сотруднику МВД, и после  этого все нормально....

    Так может пусть бандиты займут место работы в МВД , и мы все будем жить по бандитским понятиям ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up