Два провадження відкрили через вчинок п'яного вінничанина, який увірвався до синагоги

Два провадження відкрили через вчинок п'яного вінничанина, який увірвався до синагоги
фото з фейсбук сторінки Igor Barho
  • Нетверезий чоловік вигукував антисемітські гасла та побив помічника рабина.
  • Нині поліція з'ясовує усі обставини інциденту, уже відкрили два кримінальні провадження.

Що сталося у синагозі?

В понеділок, 24 лютого, до приміщення увірвався 43-річний вінничанин, який почав лаятися та неадекватно себе вести. Він вигукував антисемітські гасла та застосував силу до одного із присутніх. На місце події викликали поліцію.

Деталі події

Відео дня

Про подію у фейсбук написав потерпілий — помічник рабина та журналіст Ігор Браверман. Ігор розповідає, що нападник був великий, душив його та заламував руки.

«Він кричав на російській, хоча він українець, родом з Ямпільського району, — йдеться у повідомленні. — Чотирнадцять хвилин він мене душив та заламував руки. Поліція приїхала та відпустила його».

Як пише сайт Місто, це не перший такий випадок у синагозі. Зловмисник уже влаштовував подібне разів шість. Писали на нього і з даного приводу заяву до поліції.

Що кажуть у поліції?

Сьогодні, 26 лютого, поліція повідомила, що почала досудове розслідування. Особу зловмисника встановили.

— За цим фактом слідчим відділом Вінницького відділу поліції відкрито два кримінальних провадження – за частиною 1 статті 296 (Хуліганство) та частиною 2 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — За такі дії правопорушнику, із яким проводять слідчі дії, загрожує до п’яти  років позбавлення волі.

 

Читайте також:

Уламки по всій дорозі та три побиті іномарки: розповіли подробиці ДТП на Василенка

Взяли під варту 25-річного чоловіка, який забив до смерті знайомого на Вишеньці

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Дід

    Прочитал коменты. Всем шуточки прибауточки.Вы "патриоты"представляете чтобы еврей ворвался в провославный храм и начал душить священника,навряд бы его отпустили. А какой бы хай поднялся. Допускаю,что призывли бы к погромам наши "патриоты".

    З.А.Глядач reply Дід

    Єврей ,точніше,юдей,бо євреї різні бувають,до християнського(не обов'язково православного) храму не піде ні за які гроші. Це для нього трефне.
  • Игорь

    Но друг и учитель — алкаш в бакалее —

    Сказал, что семиты — простые евреи.

    Да это ж такое везение, братцы,

    Теперь я спокоен — чего мне бояться!
  • Олександр Зелений

    какой то....
  • З.А.Глядач

    "Чотирнадцять хвилин він мене душив"

    І що,так і не здужав задушити? Слабак...

    Игорь reply З.А.Глядач

    С хронометрической точностью измерено время 14 мин, не 10 не 15 или 20 а 14 мин, и где были остальные сотрудники синагоги, что стояли и смотрели, терпеливо ждали полицию и не вмешивались...

    З.А.Глядач reply Игорь

    Так всі інші стояли та засікали час. Тому так точно і визначено,14 хв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up