До 12 000 доларів США коштував «квиток» у Молдову для військовозобов'язаних чоловіків

До 12 000 доларів США коштував «квиток» у Молдову для військовозобов'язаних чоловіків
  • Троє жителів Могилів-Подільського віком 21, 23 та 41 рік, а також 30-річний іноземець за гроші допомагали чоловікам призовного віку перетнути кордон з Молдовою поза межами пунктів пропуску.
  • За один такий «транш» могли переправити дев’ятьох людей й заробити до 50-ти тисяч доларів, адже «квиток» на інший берег вартував від 6000 до 12 000 доларів США з «пасажира».

Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці встановили, що деякі фігуранти були знайомі між собою, однак діяли окремо за однією налагодженою схемою. Вночі за допомогою човна вони переправляли військовозобов’язаних чоловіків поза пунктами пропуску через річку Дністер.

Правоохоронці провели 18 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Відео дня

Слідчі поліції повідомили двом фігурантам про підозру за частиною третьою статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Громадянин Молдови оголошений у міжнародний розшук. Стосовно ще одного фігуранта вирішується питання про вручення підозри.

Працівники поліції встановлюватимуть повне коло причетних до злочину осіб та кількість громадян, які вже встигли скористатися «послугами» перевізників.

У пресслужбі Вінницької обласної прокуратури уточнили, що 40-річного підозрюваного триматимуть під вартою. Його 21-річного спільника оголосили в розшук.

За скоєне підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

По $7000 за втечу. На Вінниччині викрили схему переправи ухилянтів за кордон

Жахлива аварія за участю квадроцикла: водій загинув, а 10-річний пасажир — у лікарні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Liudmyla Bateruk

    зробили з україни концтабір а тепер ще й в’їзд до могилева по пропусках мразі
  • Дивись профіль

    Ми перший моніторинговий канал , який перший учора сповістив про пуски шахедів та їх напрямок

    Посиланням на канал в профілі, підтримайте нас підпискою

keyboard_arrow_up