Депутатку держдуми рф засудили за посягання на територіальну цілісність України

Депутатку держдуми рф засудили за посягання на територіальну цілісність України
  • Верховний Суд України залишив у силі вирок Вінницького апеляційного суду щодо депутатки держдуми рф, засудженої за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Учора, 30 травня, Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін рішення вінницьких судів, міського та апеляційного, відповідно до яких депутатка держдуми рф була визнана винуватою та винесенні їй покарання у виді 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна на користь держави України. Про це повідомили у Вінницькому апеляційному. 

Суд визнав депутатку винною у тому, що вона проголосувала за визнання росією самопроголошених «днр» та «лнр», підтримала ратифікацію договорів про дружбу, а також співробітництво та взаємну допомогу між рф та ними.

Ці дії призвели до тяжких наслідків. Серед, яких — загибель людей, у тому числі дітей, тілесні ушкодження людей, знищення будівель, майна та інфраструктури.

Відео дня

У Верховному суді зазначають: «Це кримінальне провадження як на етапі досудового розслідування, так і під час судового розгляду здійснювалося за відсутності обвинуваченої в порядку спеціального досудового та судового провадження».

Це перший вирок українського суду щодо депутата держдуми рф за злочини проти України.

 

Читайте також:

Жахлива ДТП в Тульчинському районі: під колесами автівки загинула дитина

У ДТП поблизу Вінниці загинули троє поліцейських

П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рисовое Зёрнышко

    Яка цікава інформація - без фото , імені і прізвища інформація ні про що .

keyboard_arrow_up