«Заробіток» на освіті? Депутата обласної Ради підозрюють у розкраданні коштів

«Заробіток» на освіті? Депутата обласної Ради підозрюють у розкраданні коштів
Фото: прес-служба прокуратури Вінницької області
  • Депутату Вінницької облради повідомили про підозру в розкраданні бюджетних грошей. Підозру отримав також депутат однієї із селищних рад області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області. Пишуть, що розслідували справу про розкрадання бюджетних коштів, які мали піти на закупівлю комп’ютерів, техніки та програмного забезпечення для закладів освіти.

Сьогодні, 16 вересня, підозру у вчиненні злочину отримав депутат Вінницької обласної Ради, а також депутат однієї із селищних рад.

За попередньою інформацією, депутат Вінницької обласної ради, який є також підприємцем, змовився з начальниками окремих відділів освіти райдержадміністрацій області. Усе для того, щоб «заробити» на поставці обладнання та програмного забезпечення в освітні заклади. У прокуратурі зазначають, що товари не відповідали вимогам та продавалися за завищеними цінами.

Відео дня

«У ході слідства здобуто достатньо доказів, якими підтверджується розкрадання чиновниками бюджетних коштів на суму майже 300 тисяч гривень», — повідомляє відомство.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та їх відсторонення від займаних посад.

Провадження розслідується за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Максимальне покарання — до п’яти років ув’язнення.

У прокуратурі не називають імена підозрюваних, але за нашою інформацією, яка надійшла від людей, наближених до облради, попався депутат Євген Власюк. Наразі телефон, який вказаний на офіційній сторінці депутата Власюка не обслуговується, тому взяти в нього коментар ми не можемо.

Також у судовому реєстрі ми знайшли кримінальне провадження info, у якому фігурує Євген Власюк. До речі, провадження відкрите ще у 2016 році.

У судових матеріалах, а саме в ухвалі Вінницького міського суду від 30 липня, йдеться про те, що відділи освіти Мурованокуриловецької, Хмільницької, Барської, Жмеринської, Чернівецької та Тульчинської районних рад закуповували, зокрема, комп’ютери, операційні системи, інтерактивні дошки, проектори в підприємців. Товари начебто купляли за завищеними цінами, але й ті отримували не повністю.

В одній з ухвал по даному кримінальному провадженню згадується фізична особа-підприємець Євген Власюк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up