«Заробіток» на освіті? Депутата обласної Ради підозрюють у розкраданні коштів

«Заробіток» на освіті? Депутата обласної Ради підозрюють у розкраданні коштів
Фото: прес-служба прокуратури Вінницької області
  • Депутату Вінницької облради повідомили про підозру в розкраданні бюджетних грошей. Підозру отримав також депутат однієї із селищних рад області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області. Пишуть, що розслідували справу про розкрадання бюджетних коштів, які мали піти на закупівлю комп’ютерів, техніки та програмного забезпечення для закладів освіти.

Сьогодні, 16 вересня, підозру у вчиненні злочину отримав депутат Вінницької обласної Ради, а також депутат однієї із селищних рад.

За попередньою інформацією, депутат Вінницької обласної ради, який є також підприємцем, змовився з начальниками окремих відділів освіти райдержадміністрацій області. Усе для того, щоб «заробити» на поставці обладнання та програмного забезпечення в освітні заклади. У прокуратурі зазначають, що товари не відповідали вимогам та продавалися за завищеними цінами.

Відео дня

«У ході слідства здобуто достатньо доказів, якими підтверджується розкрадання чиновниками бюджетних коштів на суму майже 300 тисяч гривень», — повідомляє відомство.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та їх відсторонення від займаних посад.

Провадження розслідується за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Максимальне покарання — до п’яти років ув’язнення.

У прокуратурі не називають імена підозрюваних, але за нашою інформацією, яка надійшла від людей, наближених до облради, попався депутат Євген Власюк. Наразі телефон, який вказаний на офіційній сторінці депутата Власюка не обслуговується, тому взяти в нього коментар ми не можемо.

Також у судовому реєстрі ми знайшли кримінальне провадження info, у якому фігурує Євген Власюк. До речі, провадження відкрите ще у 2016 році.

У судових матеріалах, а саме в ухвалі Вінницького міського суду від 30 липня, йдеться про те, що відділи освіти Мурованокуриловецької, Хмільницької, Барської, Жмеринської, Чернівецької та Тульчинської районних рад закуповували, зокрема, комп’ютери, операційні системи, інтерактивні дошки, проектори в підприємців. Товари начебто купляли за завищеними цінами, але й ті отримували не повністю.

В одній з ухвал по даному кримінальному провадженню згадується фізична особа-підприємець Євген Власюк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up