Трьом працівникам міськради оголосили підозру. СБУ розслідує махінації з сіллю

Трьом працівникам міськради оголосили підозру. СБУ розслідує махінації з сіллю
  • Посадовці Вінницької міськради завдали державі збитків у особливо великих розмірах.
  • Під час закупівель дорожньої солі вони переплатили майже 4,8 мільйона гривень.

— Посадовці Департаменту комунального господарства та благоустрою вступили у змову з менеджером одного з місцевих товариств. Вони створили антиконкурентні умови для інших потенційних учасників торгів і значно завищили вартість продукції, — кажуть у пресслужбі СБУ. — У грудні минулого року між Департаментом та цим товариством укладено договір на постачання дорожньої солі на суму 9,9 мільйона гривень.

Товарна експертиза показала, що ця сума значно завищена. А саме на майже 4,8 мільйона гривень. Такими діями посадовці завдали державі збитків у особливо великих розмірах.

Відео дня

Чотирьом фігурантам справи оголосили про підозру — зловживання владою або службовим становищем.

У СБУ додають, що тривають слідчі дії.

У пресслужбі прокуратури області додають, що закупівля була наприкінці 2019 року. Тоді посадовці придбали майже 5 тисяч тонн технічної солі, завищивши її вартість на 4,8 млн гривень.

— Наразі повідомлено про підозру трьом працівникам міської ради та директору приватного підприємства, — йдеться у повідомленні.— Вирішується питання щодо обрання останнім відповідних запобіжних заходів у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

 

 

Читайте також:

Студент з Вінниці зламував чужі акаунти та продавав їх на форумах

Кинув гранату у поліцейського. Засудили зловмисника з Флорино (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Юрий Пархомчук

    СБУ теж в шоу Кварталу перетворилась? Що за бакси на фото з якимсь побитим ноутбуком, якщо по релізу обшуків з вилученнями не було? Мда...
  • Міша Ткаченко

    Ну це сто процентів обична ігра перед виборами,муляють конкурентам з слуги народа
  • Vinn Kanzal

    Любые проекты от горисполкома это коррупционные схемы - прокладка канализацией, ремонт дорог, благоустройства остановок, проспектов и этой же соли. Сейчас все эти проекты делаются по долевой части. Сколько уже проектов так засветилось пример - не давно люди сделали дорогу дешевле если делали в части с горисполкомом - статья есть.
    Канализации копают по ценникам в 2 раза завышенным, там где дешевле фирмы могут сделать - не пускают. Ни кто из жителей, кто это знает, не хочет говорить правду - что б не закрыли проект и не лишиться этих благ.
  • Konstantin Yaroslavovich

    Написали поговорили и точка..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up