Чоловік незаконно заволодів земельною ділянкою у Вінниці вартістю 400 тисяч гривень

Чоловік незаконно заволодів земельною ділянкою у Вінниці вартістю 400 тисяч гривень
  • Вінницьким районний суд виніс вирок 63-річному чоловікові, який шахрайським шляхом заволодів земельною ділянкою у Вінниці.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у травні 2017 року чоловік, який раніше вже був судимий за шахрайство, надав державному реєстратору підроблене рішення органу місцевого самоврядування. Таким чином він незаконно набув у власність земельну ділянку.

Вартість ділянки, що вибула з володіння територіальної громади, становить майже 400 тисяч гривень.

Суд визнав чоловіка винним у шахрайстві та засудив його до 5-ти років і 6-ти місяців позбавлення волі.

Відео дня

Нагадаємо, це вже не перший випадок махінації з земельними ділянками на Вінниччині. Нещодавно державна реєстраторка з Могилів-Подільського, зловживаючи своїми повноваженнями, на підставі підроблених документів незаконно зареєструвала право власності за фізичною особою на восьми земельних ділянок загальною площею 19,3 га. Таким чином, ділянки на території восьми різних громад Вінниччини вибули із власності держави. 

За вчинений злочин 38-річній реєстраторці загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

 

Читайте також:

«Афера на хлібі»: керівництво підприємства на Вінниччині обікрало державу на понад 5 млн грн

Браконьєр, що ловив раків та пліток під час нересту, ризикує свободою

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up