Била хлопчика головою об коліно і посадила в смітник. Вирок 9-класниці

Била хлопчика головою об коліно і посадила в смітник. Вирок 9-класниці
  • Судили дівчину-підлітка, яка рік тому привселюдно, на зупинці громадського транспорту, принизила молодшого школяра.
  • Вона розбила його обличчя об свої коліна, ображала словами, а потім посадовила у сміттєвий бак.
  • Як покарали 9-тикласницю – дізнаємося зі свіжого вироку Вінницького міського суду.

Це було в травні минулого року неподалік школи №12. В потоці школярів, які поверталися додому після другої зміни, зіткнулися кривдниця і її жертва. Під магазином на зупинці «Максима Шимка» хтось когось штовхнув плечем і почалась словесна перепалка. Вона завершилася привселюдним побиттям молодшого школяра дівчиною-підлітком і її подружкою.

Про розв’язку порушеного за цим фактом кримінального провадження читаємо у вироку суду, який днями з’явився в реєстрі судових рішень. Потерпілий від побиття і приниження хлопчик на суді розказав, що він йшов з друзями зі школи в магазин, коли звідти виходили дівчата, штовхнули його, й він майже не упав на проїжджу частину. Дівчата сказали йому щось у грубій формі, а він відповів тим самим.  

Із вироку розуміємо, що з двома старшокласницями, які за це побили меншого, хлопчик був не знайомий. А судили тільки одну дівчину, 9-тикласницю, бо вона досягла віку настання кримінальної відповідальності. Її подружка молодша 14-ти, тому підсудною не стала, хоча теж завинила в привселюдному приниженні молошого школяра.

Відео дня

Читаємо у вироку, що ж саме сталося 17 травня минулого року на зупинці по вулиці Максима Шимка близько 19-тої години: «…розпочався словесний конфлікт, в ході якого дві дівчини нанесли хлопчику тілесні ушкодження та привселюдно на очах в знайомих та однокласників, свідомо принижуючи його гідність, посадили його до сміттєвої урни, яка знаходилась на зупинці громадського транспорту».

Але спершу, як сказано у вироку, підсудна дівчина взяла хлопчика за шию і повела до лавки. Прямо на зупинці подружки влаштували публічне побиття – «нанесли по декілька ударів колінами ніг в область голови та обличчя». Інакше кажучи, підлітки товкли хлопчика головою об свої коліна і розбили носа. Одна з них схопила малого за руку і заламала її за спину, щоб не вирвався. Побиття «супроводжували нецензурною лайкою та образами в сторону потерпілого, насміхаючись над ним».

Після того, як хлопчика посадили в смітник на зупинці, дівчата спокійно пішли в бік школи. А побитий – подзвонив батькам, які викликали швидку допомогу. Лікарі згодом діагностували у скривдженого старшими дівчатами школяра струс головного мозку. Вчителі, як розказала мама потерпілого, на другий день допомогли встановити, хто саме побив малого.

Експертиза назвала струс, синці та побитий ніс легкими тілесними ушкодженнями, які призвели до короткочасного розладу здоров’я. Поліція задокументувала все і довела розслідування до суду. Ось, маємо рішення про покарання дівчини-підлітка, старшої із двох учасниць побиття.

У вироку суд прописав, що злочин неповнолітня скоїла «в громадському місці, публічно, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, діючи з особливою зухвалістю, виражаючи свою зневагу до існуючих правил і норм поведінки в суспільстві, прагнучи самоутвердитися за рахунок приниження іншої особи».

Сама ж допитала в судовому засіданні дівчина свою вину визнала, сказала, що розкаялася. Її мама, як законний представник неповнолітньої, розповіла: дівчину виховує без батька, але забезпечує всім необхідним для життя та навчання, крім школи, її дочка ходить на танці, і раніше, мовляв, нічого подібного не траплялося.

Вчинок 9-класниці суд назвав вчиненими з особливою зухвалістю і кваліфікував дії, як хуліганство – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства. Це злочин, як читаємо у вироку, невеликої тяжкості, тому, як і просила мати підсудної, дівчину покарали несуворо:

«Суд прийшов до висновку про можливість її звільнення від покарання, застосувавши примусові заходи виховного характеру (…) у вигляді передачі неповнолітньої під нагляд матері строком на один рік".

Нагадаємо, що свого часу по всій країні спостерігалися випадки приниження неповнолітніми своїх одноліток або менших дітей, які влаштовували заради зйомок скривджених у сміттєвих баках. Найбільш гучною із вінницьких таких історій була дівчата справа, яка до суду так і не дійшла. Про неї можна прочитати у цих матеріалах з фото і відео :

Читайте також:

Знову маніяки? Втечу школярок перекрутили на викрадення для багатих педофілів

Не вийшов з коми. Юра помер через тиждень після бійки під «Планета Мода-Бар»

Грозились зарізати дочку на очах матері, а на суді відбріхувалися. Вирок банді

Зґвалтував і пограбував студентку біля Вічного вогню. Злочинця щойно спіймали

Як дитина пішла додому, вихователька не помітила. Хлопчик утік з ясельної групи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вася

    А что такого? Ну, активистки побили неразумного колорада. Не убили же.

    В мусорник засунули.

    Так это обычная европейская практика..

    Зелёнкой облили? Забыли.

    Заставили кричать "Хто не скаче - той москаль?".. Упустили.. А так бы подяку бы объявили, а не приговор

    Юрий Бондарук reply Вася

    кого зовут вася, тому кликуха не нужна)

    Yulia Krivickaya reply Вася

    Тебе бы зеленки выпить, вдруг поможет

    Natalka Melnyk reply Yulia Krivickaya

    видно в дитинстві багато по голові били...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up