Банда у в’язниці ошукала людей на 100 тисяч гривень. Слідчі повідомили про підозру учасникам

Банда у  в’язниці ошукала людей на 100 тисяч гривень. Слідчі повідомили про підозру учасникам
  • У Вінницькій виправній колонії 40-річний чоловік відбуває покарання за майнові злочини та розбійний напад. 
  • До банди злодіій залучив ще двох засуджених.
  • По телефону підозрювані вводили в оману людей, представляючись співробітниками служби безпеки банку, отримували конфіденційну інформацію щодо їх банківських карток та виводили з них усі наявні кошти. 

За словами заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Едгара Папікяна, злочинна група складалась з трьох засуджених віком від 29 до 40 років.

— В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники телефонували за випадковими номерами телефонів. Під час розмови вони представлялись співробітниками банку та повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про те, що начебто хтось намагається зняти кошти з їх банківських рахунків шляхом розрахунку в інтернет–магазині, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Аби попередити зняття грошей, пропонували співрозмовнику пройти до найближчого банкомату та діючи за їх інструкцією провести певні операції.

Після того, як потерпілі виконали їх вказівки, всі кошти з карток зараховувалися на підконтрольні банківські рахунки членів групи.

Відео дня

— Потерпілими від злочинних дій є громадяни України з різних регіонів. Наразі поліція встановлює інших осіб, які постраждали від дій шахраїв, — додають у відомств.

Працівники поліції провели обшук за місцем відбування покарання засуджених та вилучили ряд доказів, що вказують на їх причетність до злочинної діяльності.

Слідчі повідомили про підозру організатору та учасникам злочинної групи. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Довідка: Злочинну схему викрили поліцейські кримінальної поліції спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та працівниками Вінницької виправної колонії за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області.

Нагадаємо, у Вінницькій колонії банда засуджених ошукала людей на понад мільйон гривень.Члени злочинної оборудки відбувають покарання у Вінницькій виправній колонії за тяжкі та особливо тяжкі злочини. П’ятеро засуджених разом зі спільницею ошукували людей по всій Україні. Шахраї телефонували до людей та представлялись співробітниками банку. Бандити виводили з рахунків потерпілих усі наявні гроші. Наразі поліцейським відомо близько десяти епізодів злочинної діяльності шахраїв.

​​​​​Все частіше до поліції звертаються мешканці регіону, які стали жертвами шахраїв. З початку року працівники поліції зареєстрували 960 звернень громадян щодо вчинення відносно них шахрайських дій. Серед найпоширеніших видів шахрайств є:

  • «звільнення родичів з поліції»,
  • непритягнення їх до кримінальної відповідальності за винагороду,
  • купівля товарів через мережу Інтернет та отримання доступу до платіжних карток, представляючись співробітниками банківських установ.

 

Читайте також:

Шахраї пропонують фейкові виплати українцям. У НБУ розповіли, як уберегтися

Нові шахрайські схеми: як не втратити всі свої гроші після SMS

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тимур Николайчук

    А вы не задумались люди добрие что на ета их дадвели другие зеки.нашли казлов атпушение чтоб атчытаца перед верхушкай а.?????????
  • Сергій Романов

    То поміняйте їх місцями з співробітниками банків
  • Тимур Николайчук

    А ви ни задумывались шо их к етому всиму дадвели а??????
  • Василий Смирнов

    Петухи  работали  информатором с воли который давал им информацию.  Пора уже и информатору на парашу садится!

keyboard_arrow_up