Автомати, пістолети та гранати. У Вінниці затримали торгівців зброєю

Автомати, пістолети та гранати. У Вінниці затримали торгівців зброєю
  • Банда торговула зброєю впродовж 2021-2022 років. До її складу входили жителі кількох регіонів, серед них — особи з-поміж криміналітету.
  • Лідера та його спільників затримали під час спецоперацій на території Черкаської та Вінницької областей.

Міжрегіональне угруповування організувало нелегальний збут бойових автоматів, пістолетів та боєприпасів на території України. Про це розповіли у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

Злочинці впродовж 2021-2022 років продавали боєприпаси представникам кримінальних кіл. Під час обшуків у них вилучили зброю та гроші.

Відео дня

— Впродовж пів року оперативники задокументували одинадцять фактів злочинної діяльності. Зокрема, ділки реалізували два автомати АКМС та АКС-74 з чотирма магазинами, вісім пістолетів різних марок — «ТТ», «Наган», «Браунінг» та «ПМ», три гранати, 300 штук набоїв, — йдеться у повідомленні поліції. — Під час проведення санкціонованих обшуків на території Вінницької та ряду інших областей правоохоронці вилучили чотири одиниці вогнепальної зброї, набої до неї, 173 тисяч гривень та 11 000 доларів США, отримані від продажу зброї, засоби зв’язку, автомобіль, інші докази злочинної діяльності.

Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні злочинів та взяли під варту. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

З під варти затримані можуть вийти внісши 198 тисяч гривень застави.

В Управлінні СБ України у Вінницькій області зазначають, що затримання провели у середмісті Вінниці.

— На спробі збуту арсеналу бойових засобів ураження затримано лідерів озброєної банди. За даними слідства, до складу угруповання входило декілька осіб, у тому числі зловмисники, яких раніше притягували до відповідальності за вчинення тяжких злочинів. Встановлено, що вони постачали вогнепальну зброю та боєприпаси для інших представників кримінальних кіл, — зазначають у пресслужбі СБУ. — У межах контролю за вчиненням злочину співробітники СБУ задокументували серію епізодів протиправної діяльності.

 

Читайте також:

Три в ряд. На Данила Нечая зіткнулися Toyota, КІА та Volkswagen

На Соборній Chevrolet з'їхав з дороги на тротуар та зніс декоративне дерево

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Ruslan Golubenko

    Щалог так залог ))
  • Igor pohiluk

    Тт был взял много уродов людей на деньги кидают
  • Коля Бевзюк

    То для ТЕР оборони мабуть.
  • Александр Бармалеев

    Да в префронтовой зоне их вобьще так раздавть должны.

keyboard_arrow_up