Вінницька «Радість» піснями і танцями дякувала Польщі за допомогу Україні

Вінницька «Радість» піснями і танцями дякувала Польщі за допомогу Україні
  • Ансамбль танцю «Радість» Вінницького палацу дітей та юнацтва щойно повернувся з Польщі.
  • Наш  народний художній колектив України виступав із концертами у містах малопольського воєводства.

Зараз у Польщі перебуває багато біженців з України, приїжджають дитячі групи. Україна та український народ щиро вдячні Польщі та польському народу за підтримку, гостинність і теплий прийом. Свою вдячність вінничани показали концертом ансамблю «Радість» під назвою  «Дякуємо Польщі!». Вінничани представили українські народні танці та пісні з різних регіонів, завдяки яким можна було більше дізнатися про нашу країну, її жителів, звичаї і культуру.

«Професійна хореографія, колоритне місцеве вбрання, висока танцювальна майстерність та чудові багатоголосі національні пісні вразили присутніх»;  «Польща та Криниця дякують юним вінницьким танцюристам і співакам за чудовий концерт» — ось такі відгуки залишали глядачі у соцмережах.

Відео дня

Хіба можна перемогти такий народ?

— Серед глядачів було багато місцевих жителів і українців, які вимушено переїхали до Польщі. Глядачі разом з юними артистами співали «Ой, у лузі червона калина», «Гей, соколе», гаряче аплодували усім танцям колективу, а по закінченню останнього номеру увесь зал аплодував стоячи, — розповів художній керівник «Радості» Віктор Бойко.  

До дітей і керівників колективу підходили багато глядачів зі словами вдячності за чудовий концерт. Емоції просто зашкалювали. Українські глядачі казали, що сльози самі котилися з очей, настільки хвилюючим був виступ колективу.

Хіба можна здолати народ з такою багатою культурою? Наші діти вселяли віру в людей, що Україна переможе у війні, а наші люди зможуть повернутися додому, на свою Батьківщину.

Під час перебування в Польщі діти побували на екскурсіях у Кракові, на казково прикрашеній Замковій горі.

Побували у десяти країнах

Діти та педагоги ансамблю щиро дякують за запрошення та організацію концертів Фундації «Братерство», Владиславу Крейчі та Henryk Czarny, за підтримку громадській організації «Україна-Польща-Німеччина» і голові організації Сергію Татусяку, департаменту освіти Вінницької міської ради та його директору Оксані Яценко.

Закінчується 2022 рік. Це був надзвичайно складний рік для нашої держави, для нашого народу і для наших дітей.

— Ми дякуємо ЗСУ, що живемо у незалежній державі, що можемо співати, танцювати і прославляти нашу країну по всьому світу. В цьому році ансамбль «Радість» з успіхом демонстрував свою майстерність в десяти країнах Європи: Туреччині, Литві, Швейцарії, Албанії, Хорватії, Румунії, Словаччині, Німеччині, Фінляндії та Польщі.  Він перерахував на підтримку Збройних Сил України 53,5 тисячі гривень, — додав Віктор Бойко.  

Читайте також:

Творчий колектив незрячих влаштував різдвяно-новорічний концерт із патріотичними піснями

«Тиха ніч» та інші святкові пісні. У Вінниці на Вежі Артинова оновили мелодії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ира Кравченко

    Oksana Tsaruk

keyboard_arrow_up