Євген Клопотенко розповів секрети приготування смачних котлет з телятини

Євген Клопотенко розповів секрети приготування смачних котлет з телятини
  • Котлети – одна з найпопулярніших страв, яку можна готувати з будь-якого м’яса, а ще додавати овочі для соковитості та прянощі до смаку.
  • Впевненні, що у кожного є свій фірмовий рецепт, але закликаємо вас на цьому не зупинятися та експериментувати.

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів секрети приготування смачних котлет.

  • По-перше, чим жирніше м’ясо, тим соковитіші котлети. Тому ми за те, щоб додати до фаршу трохи сала.
  • По-друге, щодо прянощів, достатньо буде солі та чорного меленого перцю. Якщо хочете додати пікантності, використовуйте мелений коріандр, петрушку, кріп, кінзу, перець чилі та часник.
  •  По-третє, котлети можна смажити на пательні. Якщо не впевненні, що добре просмажили їх, протушкуйте: складіть у каструлю, додайте трішки вершкового масла, залийте водою, щоб повністю покривала котлетки та готуйте на середньому вогні 15-20 хвилин. Воду з протушкованих котлет можете використати як соус і, наприклад, поливати картопляне пюре.

—  Ми пропонуємо менш калорійний варіант – запекти в духовці. На соковитість це не дуже вплинуло, — пише шеф-кухар. — Ще потрібно сказати щодо «скріплюючого» інгредієнта. Як правило, використовують хліб, розмочений в молоці. Але ми вирішити зробити це у вині. Вийшли котлети з ледь помітною пікантною ноткою. Ще можна додавати манну крупу, але у розрахунку – на 1 кг м’яса 2 неповні столові ложки. Та залишити на 20 хвилин, аби манка трішки увібрала рідину з фаршу.

— Ще одна родзинка нашого рецепту – запечена цибуля. Повірте, ви витратите на 15 хвилин більше, але воно того варте. Котлети вийдуть неймовірно смачними, з легким димним ароматом, — радить Клопотенко.

Відео дня

Рецепт котлет з телятини

На 10 штук:

  • 500 г телятини (задня частина)
  • 100 білого  хлібу (бажано батон)
  • 1 велика ріпчаста цибуля 
  • 100 г червоного сухого вина  
  • 1 ч. л. паприки копченої 
  • сіль до смаку  
  • 2 ст. л. соняшникової олії для змащення форми 
  • манка для паніровки  

Покроковий рецепт

  1. Запечіть цибулю для фаршу. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Велику цибулю очистіть, покладіть на деко та поставте в духовку запікатися на 15 хвилин. Можна використовувати режим конвекції чи грилю.
  2.  У глибоку миску налийте 100 г червоного сухого вина та замочіть в ньому 100 г білого хліба.
  3. Зробіть фарш для котлет. Зачистіть 500 г телятини від плівок та пропустіть м’ясо через м’ясорубку. Якщо є бажання, зробіть це два рази, аби фарш вийшов ніжним та добре зліплювався. Дістаньте з духовки цибулю, нехай охолоне до кімнатної температури та теж пропустіть через м’ясорубку. Не виключайте духовку, бо котлети ми теж будемо запікати, аби отримати максимально корисну страву.
  4. У фарш додайте 1 ч. л. паприки копченої, замочений у вині хліб та посоліть до смаку. Добре перемішайте та відбийте фарш. Формуйте котлети. Деко застеліть пергаментним папером та змастіть 2 ст. л. соняшникової олії. Із фаршу формуйте котлети. У нас вийшло 10 штук по 70-75 г. ми зробили їх круглої та плоскої форми. Кожну котлету обваляйте у манці та викладайте на деко.
  5. Поставте деко з котлетами в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.  Якщо ви зробили великі котлети, час приготування треба збільшити. Готову страву подавайте гарячою.

 

Читайте також:

Як знайти мотивацію у важкі моменти в житті: проста і дієва техніка

У «Дії» можна оформити статус ВПО та отримати фінансову допомогу. Як це зробити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Zesraka Zelena

    ага,.тильки никто не каже  ,що  телятина  це вже  розкиш.для 70% довайте  смочни рецаепти котлет  з одуванчикив  и  бурьяну

keyboard_arrow_up