У Хмільнику жорстоко побили керівника Самооборони. Бандити приїхали з Вінниці на чужих номерах

У Хмільнику жорстоко побили керівника Самооборони. Бандити приїхали з Вінниці на чужих номерах

Невідомі чекали на Станіслава Найчука, керівника Самооборони Хмільника, біля офісу організації. Коли він сідав в автомобіль, налетіли ззаду. Били металевими предметами. Балонний ключ загубили на місці нападу. Вісім швів на голові потерпілого наклали у лікарні. Станіслав здогадується, хто замовив бандитів.

Журналіст 20 хвилин/ RIA спілкувався з постраждалим по телефону. Станіслав розповів, що у суботу ввечері до нього в офіс заїхав знайомий, один з членів Самооборони. Коли заходив у приміщення, звернув увагу на джип «Тойота Прадо», що стояв поруч. Запитав Станіслава, чи не його чекає машина?

-Ми разом вийшли на вулицю, подивитися, що за машина, - каже Станіслав. – Але вона вже від’їхала. Насправді я ні з ким не домовлявся на той вечір про зустріч.

О 20-й годині 26 хвилин (час зафіксовано на мобільному телефоні Найчука) він зателефонував дружині, бо мав забрати її по дорозі додому, і вийшов з офісу. Офіс Самооборони знаходиться у центрі міста біля Будинку побуту. Відеокамери встановлені на обох названих будівлях.

Відео дня

-Я підійшов до машини і побачив, що джип, про який говорив колега, повільно наближається в мою сторону, - продовжує Станіслав. – Насторожило, що він їхав на невеликій швидкості і з ввімкненими габаритами, а не світлом фар. Я чекав, поки машина проїде. Побачив номер. Біля мене вона не зупинилася. Здалося, поїхала далі.  Тому відчинив дверцята свого авто. Однак сісти не встиг, бо відчув, як хтось  накинувся ззаду і вдарив по голові металевим предметом. Потім били вже у кілька рук. Спершу я навіть відбивався. Але одному проти трьох не встояти. Тим більше, що кров заливала очі. Почав щосили кричати про допомогу. Після цього бандити швидко побігли до свого автомобіля.

За словами Станіслава, можна було подумати. що нападали глухонімі. Каже, жодного слова не промовили. Ніяких погроз, чи натяків на що-небудь не почув від своїх кривдників. Ніхто з них навіть матюка не загнув.

Постраждалого розчарувала байдужість земляків. Каже, ніхто не прийшов на допомогу. Хоча поруч у гаражі було чути чоловічі голоси. Та й вулицею неподалік проходили люди, але…

Один з правоохоронців, який просив не називати його прізвище, повідомив, що встановлено, кому належить «Тойта», на якій приїхали у Хмільник зловмисники. Транспортний засіб зареєстровано на одній з вінничанок. Однак номера, які були на автомобілі, вона змінила на інші ще два роки тому. Тепер вони належать іншому авто, також представницького класу марки «Мерседес».

Станіслав Найчук є також членом виконкому Хмільницької міськради. На недавньому засіданні він оприлюднив факти зловживань в одному із місцевих санаторіїв. Вимагав їх розслідування. Крім того, Самооборона брала участь у відстоюванні інтересів низки працівників санаторію, звільнених керівництвом закладу. З ініціативи Самооборони прокуратура розслідувала законність приватизації частини лікувального закладу.

-Я не нажив у місті ворогів, - каже постраждалий. – Тільки одна людина, на мою думку, може мстити за те, що не мовчу про її неправомірні дії. Це керівник санаторію.

Станіслав вдячний друзям, знайомим, які нині поруч з ним у складній ситуації. За його словами, морально підтримав його також народний депутат України Дмитро Добродомов.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Гриша

    а что за главврач санатория ? Не Галаченко случайно ???

    Anonymous reply Гриша

    репях
  • Ростислав Николаев

    Нехай поліція пересадить корумпованих чиновників чиновників, а уже тоді поставити питання про законність "самооборон" можна поставити... однак розумними які тут шибко розумні нехай мідскажуть що робити коли твої права порушуються, поліція і та влада не реагують... що робити ??? Лишається оборонятись крутими мірками...
  • Алекс

    Набуцкали представителю незаконного формирования, который сам не гнушается использовать незаконные методы, прикрываясь терминами "активисто-патриото-свидомый!? Какие ж тогда это бандиты? ;)
  • Борис Максимчук

    Самооборона - громадська організація, яка діє згідно зі статутом. Крім того він депутат міської ради, ну і просто громадянин, якому не байдуже місто та те що в ньому відбувається!

    Иванов Иван reply Борис Максимчук

    бырчык це також прыижала громадська организацыя.яка дие за свим статутом.видать ударили чем то алюминевым или сам упал. якбы балоным ключом чы монтировкою бувбы другый результат.

    Иванов Иван reply Борис Максимчук

    бб

    Anonymous reply Борис Максимчук

    пока таких "активистов" не было - лучше жилось (и материально, и психологочески), это при том, что я ни разу ни чинуш и не служивый. а после того, как повылазили типа бори и того потерпевшего - все стало вверх дном. и видно, что ведут они нас не по тому пути, где все ок, а черт знает куда..

    "пропал дом.."

    Анонім reply Anonymous

    нуда, нуда, воровать было легче, людей за быдло держать тоже... никто ж не вступится, никто не за ркуку не схватит. Что тяжело сейчас стало жить местным "князькам"?

    zerro reply Анонім

    >> людей за быдло держать тоже ...

    а как назвать повышение тарифов, пенсионного возраста, разрешение тестирования мед. препаратов на жителях?

    Може це і є "досягнення гідності"?

    >> воровать было легче ...

    да насрать легче или нет. - бакс по 8, бензин - по 10. тогда большинству жилось легче.

    гиднюки, б..ть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up