Вірус «Petya.A»: як захистити свій комп’ютер від кібератаки

Вірус «Petya.A»: як захистити свій комп’ютер від кібератаки
  • Комп’ютери інфікуються переважно шляхом відкриття документів Word або PDF-файлів.
  • Атака хакерів вплинула на роботу вінницької міської ради, вінницької та інших установ 
  • Перелік рекомендацій, які мають забезпечити користувачів ПК від зараження вірусом-вимагачем. 

Через вчорашню кібератаку затримки в роботі відбулися в багатьох банках, логістичних компаніях, супермаркетах та інших організаціях.

Як зазначили фахівці Служби безпеки України, комп’ютери інфікуються переважно шляхом відкриття документів Word або PDF-файлів, які зловмисники надсилають на електронні скриньки комерційних або державних структур.

Відео дня

В разі, якщо ПК нормально працює, однак у вас є підозри щодо його зараження, ні в якому разі не можна перезавантажувати його, адже в такому разі спрацює вірус, який зашифрує всю інформацію, яка є на комп’ютері.

Також варто зберегти найбільш цінні файли на окремий носій або ж найкраще створити резерву копію разом з операційною системою. 

Крім того, необхідно додатково перевірити, чи працюють антивірусне програмне забезпечення, за необхідності оновити антивіруси.

Також українська спецслужба закликає громадян з уважністю ставитись до листів, які надходять на електронну пошту, тим паче від невідомих осіб, не відкривати жодних вкладень з невідомих адрес та не завантажувати ніякі файли. 

Більш детальну інформацію та поради, читайте на сайті «СБУ».

Нагадаємо, що по Україні поширюється комп'ютерний вірус. Атаковані сотні компаній - від банків і до інформаційних сайтів. За інсайдерською інформацією у Вінниці атаковані комп'ютери міськради, Укрпошти, Ощадбанку, Нової пошти і інших компаній і структур. 

Варто зазначити, що сьогодні, 28 червня 2017 року, сайт вінницької міської ради не працює. При відкритті з’являється наступна інформація:

Не відкривається також і сайт вінницької ОДА:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Пєтя

    Лохі

    українка reply Пєтя

    Вірус атакує комп'ютери під управлінням ОС Microsoft Windows шляхом шифрування файлів користувача, після чого виводить повідомлення про перетворення файлів з пропозицією здійснити оплату ключа дешифрування у біткоїнах в еквіваленті суми $300 для розблокування даних. На сьогодні зашифровані дані, на жаль, розшифруванню не підлягають. Триває робота над можливістю дешифрування зашифрованих даних. Не виплачувати здирникам кошти, які вони вимагають - оплата не гарантує відновлення доступу до зашифрованих даних. - See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/3643#sthash.h4AHS4hU.dpuf

  • Natalka Melnyk

    бліііін. приватбанк ще вчора зробив заяву про неприпустимість поширення брехні.

    українка reply Natalka Melnyk

    ПриватБанк: «Наш банк и его электронные сервисы, включая Приват24, не подвергались хакерским атакам»

    Natalka Melnyk reply українка

    брехню прибрала. молодець.
  • З.А.Глядач

    Не так страшний вірус "Петя.А",як "журналіст" Оля Б.

    українка reply З.А.Глядач

    а ти взагалі слабий на голову

    З.А.Глядач reply українка

    А ти на що слаба?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступник мера Гнівані знову попався на розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up