Інтернет-асоціація України: повне блокування російських соцмереж неможливе

Інтернет-асоціація України: повне блокування російських соцмереж неможливе
Сторінка Петра Порошенка в "ВКонтакте"
  • Інтернет оператори не готові технічно блокувати російські сервіси.
  • Подібні рішення зовсім неможливо втілити на 100%.
  • Про це заявив Глава української інтернет-асоціації.

Телекомунікаційна компанія "Укртелеком" вже почала роботи по виконанню указу Порошенко. Як повідомив у вівторок, 16 травня, "Українським новинам" представник компанії Михайло Шуранов, роботи будуть проводитися поетапно і, за попередньою оцінкою фахівців, займуть від декількох днів до тижня.

Тим часом українські провайдери не готові виконати указ президента Петра Порошенка про блокування російських сервісів і соцмереж, вважає глава Інтернет-Асоціації України (ІнАУ) Олександр Федієнко.

Про це він заявив у вівторок, 16 травня, в бесіді з агентствами "Українські новини" і "Інтерфакс". По-перше, оператори технічно не здатні реалізувати подібні рішення, а по-друге, такі заборони не можна забезпечити на 100%, вказує експерт.

Відео дня

Крім того, Федієнко підкреслив, що рішення про блокування інтернет-сторінок повинні відбуватися тільки за рішенням суду.

Заборона має набрати чинності до початку червня

Президентський указ поки не вступив в силу. Це станеться тільки з дня його публікації в офіційних друкованих виданнях: "Офіційному віснику Президента України" або газеті "Урядовий кур'єр". При цьому указ повинен бути надрукований не пізніше ніж через 15 днів після його підписання президентом. Таким чином, блокування вступить в силу не пізніше 1 червня 2017 року, відзначає видання "Еспрессо".

Відповідальність для провайдерів

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що необхідно ввести відповідальність за невиконання нинішнього указу президента. "Потрібно прийняти такі законодавчі ініціативи, в тому числі щодо того, що стосується відповідальності за невиконання цієї постанови і, безумовно, технічного забезпечення неможливості функціонування як соціальних мереж, так і заборонених сайтів на території України", - заявив Шкіряк.

Порошенко закликав українців видалити аккаунти в "В контакті" і "Однокласниках"

Петро Порошенко 16 травня підписав указ про введення санкцій відносно російських інтернет-сервісів "Яндекс" і Mail.ru, а також соціальних мереж "В контакті" і "Однокласники". Доступ до них з території України повинен бути заблокований на три роки. Крім того, до списку санкцій потрапила зареєстрована в Москві компанія "1С", чиєю бухгалтерською програмою користуються понад 80% середніх і малих підприємств України.

У той же день на офіційних сторінках Порошенко в "В контакті" і "Однокласниках" з'явилося повідомлення про їх закриття. 

Заборона торкнеться десятків мільйонів українців

Представник "Яндекс.Україна" Наталія Журавльова повідомила, що щомісяця сервісами компанії тільки в деськтопной версії користуються 11 млн українців.

У компанії Mail.ru, яка володіє "В контакті" і "Однокласники", заявили, що сервісами користуються близько 25 млн жителів країни. 

Нагадаємо, що згідно з указом Президента Порошенка №133 від 15 травня 2017 року, введена заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" (www.mail.ru) і соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" і "Однокласники".

Читайте також

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Пупкин Вася

    Следующий шаг будет когда СБУ будут проверять гаджеты у народа и найдя ВК и ОД пришьют статью Сепаратизм или Терроризм ! Вот тогда посмеёмся !
  • Порошок

    АТО закінчиться за два дня, продам рошен, зарплата 1000 гривень в день, зупиню видобуток бурштину, блокування вк. Смешно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up