Дві доби у Вінниці айтівці розробляли антишахрайські технології! (Новини компаній)

Дві доби у Вінниці айтівці розробляли антишахрайські технології! (Новини компаній)

21-22 жовтня відбувся

ІV Всеукраїнський YEPS - хакатон інноваційних ІТ-рішень. 17 команд учасників розробили нові креативні рішення та їхні прототипи, втілення яких сприятиме боротьбі з шахрайством.

“Айтівці-початківці, що взяли участь у заході, отримали унікальний досвід командної розробки MVP ІТ-рішень, який вкрай необхідний для отримання першої роботи в ІТ-індустрії та успішного кар’єрного розвитку”, – повідомив Роман Мельник, директор Вінницької IT-Академії та ініціатор заходу. 

Рекомендації від експертів допомогли учасникам зорієнтуватися, куди рухатися далі та в яких напрямках варто покращувати свої навички.

21 жовтня о 9:00 ранку учасники розпочали реєстрацію, зацікавлено очікуючи виступів спікерів.

Після вступного слова, Юлія Жлобницька, спеціалістка із комунікацій RIA.com, розповіла про те, як увійти в ІТ та поділилась досвідом RIA.com.

Андрій Головатюк, керівник напрямку СМБ UKRSIBBANK BNP Paribas Group, розповів – “Чому банк - це не нудна тема та роль банків у розвитку ІТ-індустрії”.

Борис Могила, співорганізатор та голова програмного комітету VinnytsiaJS, розповів про свій досвід шахрайських випадків, як волонтер і як досвідчений айтівець – “Довіряй, але перевіряй - перевірені закупки волонтерів”.

Олександр Каленюк, керівник бізнес-центру UKRSIBBANK, надихнув учасників на вирішення конкретних ситуацій шахрайства в банківській сфері – “Соціальна інженерія: чому ми і надалі стаємо жертвами шахраїв?”.

Дмитро Пробачай, лідер команди розробників, AI&ML в RIA.com, ознайомив з кейсами шахрайства на AUTO.RIA та DIM.RIA і своїм баченням їх вирішення.

Януш Подвисоцький, начальник відділу адміністрування інформаційно-телекомунікаційних систем та інформаційної безпеки KNESS виступив із актуальною темою – “Штучний інтелект у кібербезпеці: Інновації, виклики та майбутнє в розрізі діяльності компанії KNESS”.

Після настанов організаторів  та розіграшу подарунків від головного партнера заходу UKRSIBBANK BNP Paribas Group, учасники охоче прийнялись до вирішення поставлених завдань в супроводі професійних менторів.

Участь в Хакатоні взяли понад 120 учасників.

Інтенсивний формат розробки протягом 24 годин допоміг учасникам успішно представити оригінальні рішення завдань вже 22 жовтня.

Переможцями YEPS Хакатону стала команда Вінницької ІТ-Академії “E-Hub” з проєктом “SafeTalk”, які представили  вебінструмент для ідентифікації потенційно шахрайських номерів та обміну інформацією про них.

Друге місце посіла команда “Get Strong” з проєктом “B.R.O. App (Be Ready & Observant)”. Це навчальний вебінтерфейс та PWA додаток, який дозволяє проходити різноманітні тестування, спрямовані на попередження шахрайства.

Третє місце – “IceScript++” з проєктом “Єномер”. Ідея рішення полягає в популяризації методів та засобів боротьби з шахраями в інтернеті. 

Всі команди переможців отримали подарунки від партнерів заходу.

Суддя Іван Векірчик, співзасновник групи компаній KNESS, виступив перед командами: “Результати Хакатону перевищили всі мої очікування! Різноманітність ідей — від простих, але ефективних, до глобальних, складних в реалізації, але таких, що можуть змінити правила гри — це був величезний виклик як для судді!  Організатори, команди, ментори, судді — всі виклались на 100%. Головне, що я зрозумів для себе: Хакатон — це місце, де народжуються не тільки ідеї, Хакатон — це місце, де народжуються команди, здатні втілити в життя свої мрії!”. Також відмітив номінацію — Молодий талант — наймолодшу команду “Булька”, яка не побоялась взяти на себе виклик конкурувати з дорослими зі своїм проєктом “Шахрай Finder”.

Найперспективніша ідея була від команди “STG(Security Technical Group)” з цікавим виступом та проєктом  “ScamBlock”.

Просте та безпечне рішення представила команда “Ctrl Alt Elite”, при цьому зробивши чудову презентацію проєкту  “FraudDef Add-on”.

“Сьогодні ми переконались, як швидко і гнучко юні українці вміють будувати своє і наше з вами майбутнє! Неймовірний запас їхньої енергії, здорові амбіції і бачення майбутнього помножене на відповідальність за себе і спільноту, сприяють лідерству України в IT-просторі світу!”, –  зазначив суддя Сергій Молдаховський, директор із маркетингу та член правління компанії RIA.com. Крім того, і вручив спецпризи для команди “IT-Uspih” з проєктом  “AutoSTi – Automatic System Text Identification”, яка взялась за вирішення непростих задач від компанії.

Окрема подякам суддям: Святославу Мельничуку, лідеру команди розробників, AUTO.RIA «Перевірені авто», компанії RIA.com, Дарії Нишпорській, CEO “IT Association Vinnytsia”, Мар’яні Дерлиці, UX/UI designer “SkySoft.tech”, Павлу Романюку, Senior Software Engineer в Capgemini, Олександру Ткаченку,  Frontend Software Engineer.

А на завершення заходу серед усіх, хто донатив на дрони, розіграли цінний подарунок – VR-шолом і пульт до нього від генерального партнера хакатону – компанії RIA.com, яка розвиває перевірені маркетплейси AUTO.RIA та DIM.RIA.

Бажаємо всім, хто взяв участь у хакатоні, подальших успіхів у професійній реалізації і втіленні своїх ідей.

Фотозвіт події - IV YEPS-Хакатон - “Ні ЛОХОТРОН”.

Організатори:

Генеральний перевірений партнер – українська ІТ-компанія RIA.com, яка розвиває маркетплейси AUTO.RIA та DIM.RIA.

Головні партнери:

Партнери: Lord of Boards, Вінницька ІТ-Асоціація, Warmy, Anybiz, Asta Mobi, 1991 Accelerator, Міністерство молоді та спорту.

Запрошуємо до співпраці ІТ-компанії, громадські організації, навчальні заклади та всіх, хто працює із молоддю у напрямку працевлаштування та розвитку перспективних українських молодіжних стартапів - https://new.yeps.me/.

Швидкий зв’язок: +38-067-431-19-21

Формуємо надійний айтішний тил - збираємо кошти на дрони для бойових підрозділів українських захисників, посилання на банку:

keyboard_arrow_up