Зняти житло на Новий рік у Вінниці: варіанти та ціни

Зняти житло на Новий рік у Вінниці: варіанти та ціни
  • Грудень – місяць, коли телефони ріелторів шукають разом із новорічними іграшками та подарунками.
  • Тому ми перевірили скільки коштує оренда будинків, квартир та заміських комплексів. А також на яких умовах їх можна винайняти.

 

Пошук житла на новорічний період – це справжня пригода. Можна дізнатися багато нового, але більше «очманіти» від цін. Власники нерухомості, агентства та навіть заміські комплекси в кілька разів підняли вартість своїх послуг, а також поставили умови, при яких бажаючі зможуть орендувати дім або квартиру.

Подобова оренда будинків

Чимало приватних будинків здають вінничани у межах міста. Проте ціни на оренду відверто різняться. Наприклад, орендувати двоповерховий будинок в районі Київської на 8 людей коштуватиме $1,5 тисячі (41 940 гривень) за умови оренди на три дні. У не святковий період цей самий будинок коштує $150 за добу. Проте, у домі є все необхідне для гарного відпочинку: басейн, сауна, двір з альтанками, камін, посуд і т.д.. Власне посмажити шашлик у компанії друзів можна без проблем.

Відео дня

Інший варіант у цьому ж районі пропонують за $400/доба (11 184 гривень). Ціна вказана за 10 осіб, проте будинок вміщує більше – до 25-ти. Загалом у домі сім кімнат з басейном, сауною, каміном та іншими необхідними для повного релаксу речами. Власне у будній день ціна за добу оренди такого будинку становить 3 500 гривень.

На Старому місті трикімнатний будинок на 12 осіб здають мінімум на дві доби по 8 тисяч гривень за кожну. Житло немає особливих умов: спальні місця, парковка, двір, ванна кімната та кухня. Загалом, все необхідне є.

Якщо брати до уваги заміський відпочинок, то будинок, наприклад, у Зарванцях. На DOM.RIA власники пишуть ціну у 9 тисяч гривень, а телефоном пропонують винайняти житло за 10 тисяч. Вказано, що в будинку можуть розміститися до 16-ти осіб. В наявності мангал, альтанка, посуд, рушники.

Подобова оренда квартир

З квартирами ситуація складніша. Основна частина оголошень одразу містить напис «Для святкування нового року квартира не здається». На відміну від приватних будинків, власники квартир чи ріелтори одразу питають кількість осіб, які будуть у квартирі. Єдиної ціни на орендоване помешкання – немає. Ріелторські агентства та власники вигадують різні умови для оренди, аби не залишитися без прибутку у святковий період.

В основному, одно- та двокімнатні квартири здають компаніям до п’яти осіб. Ціна на однокімнатну в районі Замостя становить дві тисячі гривень, за двокімнатну в центрі доведеться віддати п‘ять тисяч. Квартири здають за умови оренди з 31-го грудня до 2-го січня. Трикімнатну квартиру на Вишенці пропонують винайняти за 7 тисяч гривень за дві доби.

Ціни на оренду за останні два роки підвищилися не набагато і, здебільшого, залишаються сталими. У 2016 році журналісти RIA дізналися, що однокімнатну квартиру можна було винайняти за 1,5 – 3 тисяч гривень; двокімнатна коштувала – 2,5 – 4,5 тисяч гривень; оренда трикмінатних квартир складала 3,5 – 7 тисяч гривень. А от за приватне помешкання потрібно було заплатити від 10 до 15 тисяч гривень (ціни вказані за дві доби).

Оренда заміських комплексів

Ті, хто немає бажання дзвонити ріелторам або власникам житла одразу звертаються в заміські комплекси. Проте, на сьогодні, шанси, що вільні номери ще залишилися – мізерно низькі.

Ціни для того, щоб зустріти новий рік та переночувати не вдома приблизно однакові, але різні умови. Наприклад, «Зачароване озеро» пропонує винайняти будиночок за 800 гривень на добу (тариф вдвічі більший за будній день) при умові бронювання на два дні – в результаті за зустріч 2019 року потрібно буде заплатити 1600 гривень. Спеціальних новорічних програм у комплексі немає. Адміністратори говорять, що база для гучних святкувань не пристосована, ресторан не працює, тому організовувати свято потрібно самостійно.

«Butterfly» має насичену програму в ресторані. Разом із вінничанами новий рік зустрічатиме команда Ліги Сміху «Вінницькі». За банкет та розважальну програму доведеться заплатити 1900 гривень за людину. А от переночувати в комплексі майже немає де: окремі номери готелю заброньовані, залишилися місця тільки в хостелі по ціні 150 гривень/ліжко в 8-ми та 15-ти місних кімнатах, де будуть як і хлопці, так і дівчата.

Усі решта бази відпочинку вже давно заброньовані, єдине що можуть запропонувати адміністратори – банкетну та розважальну програми.

Що стосується звичайних номерів у готелях, то ціни так само «підскакують» вдвічі та, як правило, адміністрація забороняє гучні святкування. Тому за словами, хостес, готелі винаймають ті, хто хоче побути удвох або ті, кому не вистачило місця у родичів.

Які документи потрібні для оренди житла?

Ріелтори говорять, що попит на квартири росте саме у грудні. Для того, щоб зняти квартиру потрібно мати лише паспорт та готівку. Ті, хто здають квартири та будинки спеціально на свята здебільшого не зважають на прописку. Проте іноді ріелтори можуть попросити документ як заставу. У такому разі краще мати копію із собою. Крім того, бувають випадки, коли власники або посередники озвучують «страхову» суму – на випадок, якщо щось трапиться із меблями, технікою тощо. Такі моменти теж потрібно обговорити завчасно.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Станіслав Станіславович

    Рекомендую краще зняти квартиру подобово на Новий Рік у менших містах,наприклад чудовий та неповторний Івано-Франківськ,деталі на https://www.podobovo-ivano-frankivsk.com/
    Всі квартири подобово від власника https://www.podobovo-ivano-frankivsk.com/nomera/

  • Николай Энэми

    Или уехать в ту же Ворохту на неделю
  • Николай Энэми

    Нормально так отбашлять 1500 $ чтобы «посмажити шашлики в компанії друзів», мне кажется за эти деньги в каком-то далеком селе домик можно купить))

    Наталья reply Николай Энэми

    Если б дома стоили так дёшево, их бы покупали просто ради разбора на кирпичи, металл и шифер))) это только мазанку требующую сноса в селе, где не ходит автобус. +ОФОРМЛЕНИЕ

    Николай Энэми reply Наталья

    Ну и что, зато это уже мое, а не раз шашлыки пожарить
  • Александр Катрук

    Квартиры посуточно 0677080456



    https://www.facebook.com/groups/904360899590289/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up