Як зупинити побори в школах і дитсадках?

Як зупинити побори в школах і дитсадках?

Журналісти RIA звернулись до експертів з єдиним питанням для всіх:  Як зупинити побори в школах і дитсадках? Ось що вони відповіли на нього.  

Віталій Павловський (32), керівник ГО “Ревізія влади:

— Законодавчо добровільні внески у нас не заборонені. Але вони усі проходять повз документацію і є потенційно корупційними. Заборонити їх можна тільки із допомогою керівництва в особі директора Департаменту освіти Володимира Буняка.

Юлія Грига (43), голова ГО “Філософія серця”:

Відео дня

— Побори в школах — це прояв побутової корупції. Її можна подолати, коли в цьому зацікавлений, хоча б один суб’єкт. Із досвіду знаю: якщо людина має тверду позицію і бажає отримати якісний результат — хабарів вона не дасть.

Анатолій Варчук (55), адвокат:

— Держава повинна повернутися обличчям до шкіл і дитсадків, і забезпечити таке фінансування, яке було при комуністах. Радянська школа в цьому плані була дуже хороша. Я в свій час  її закінчував і ми гроші ні на що ніколи не здавали.

Галина Сегеда (34), “Подільська агенція регіонального розвитку”:

— Якщо батьки не носитимуть подарунків і конвертів — не буде поборів. Часто вони самі несуть вчителям та вихователям грошові подарунки, золоті вироби, аби задобрити вчителя, який й так має бути добрим і виконувати свою роботу.

Михайло Бардин (57), правозахисник:

—  Це може здійснюватися тільки за реальним розглядом певних проблем на засіданні батьківського комітету і виключно за рішенням цього комітету можуть встановлюватися якісь внески. Пояснення про недолік бюджету, є створенням не прозорих схем у цих закладах.

Наталя Пульнікова (31), громадська діячка, волонтер:

— Матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів має відповідати реальним потребам. Принтери і канцтовари має виділяти держава, а батьківські комітети — контролювати список потреб закладу та розподіл виділених коштів.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Криштопівка

    Школи і лікарні можна перепрофілювати в тюрми, і кожен працівник (в'язень) буде знати, за що.

    А ви хотіли іншого в місті, де 90% усієї діяльності , це відверта або прикрити торгівля, а виробництва - нуль?
  • Криштопівка

    Школи і лікарні в сьогоднішньому вигляді можна закривати - і буде дуже мало втрачено.

    Із десяти людей в черзі до лікаря тільки одна хвора, а решта хочуть взяти якусь довідку.

    Аналогічно школа: вчителі не вчать, а просять учнів переказати що-небудь із книжки, щоб заповнити журнал оцінками.

    Одна клітинка в журналі незаповнена - це скандал, а дитина, яка виколола іншій дитині виделкою око, і надалі за сало відмінниця.

    Дітей, які виходять зі школи, не вміючи помножити 6 на 9 - мільйони. Питання: а навіщо витрачати мільярди, якщо можна нічого не втративши просто закрити це місце, де роблять вигляд, що щось роблять?
  • Криштопівка

    Відповідь Галини найправильніша:

    самі ж відвідувачі й розпустили вчителів та лікарів.

    Могли б бути флеш-моби: за один день вкинути 500 скарг на вимагання коштів в одну поштову скриньку від різних людей. А ще краще - заказною поштою з повідомленням про вручення. І нехай розбирають на нараді і відписуються на кожну. Не встигнуть за місяць відповісти - в суд.

    Але ж простіше сидіти на дивані і кричати, як все погано.
  • Tyty Rafra

    ну і? не дописали статтю шановні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up