Як закрити ФОП за дві хвилини під час війни: покрокова інструкція

Як закрити ФОП за дві хвилини під час війни: покрокова інструкція
  • В Україні можна закрити підприємницьку діяльність під час війни всього за дві хвилини. Для цього не потрібно виходити з дому, проте одного закриття ФОПа не достатньо.

З початком повномасштабної війни уряд впровадив ряд пільг для ФОПів: звільнили від сплати деяких податків, як от сплата ЄСВ та дозволив сплачувати 2% з обороту. Але дехто припинив свою підприємницьку діяльність через що виникла потреба у закритті ФОПу.

Інформагентство 24 канал розповідає, як закрити ФОП онлайн під час війни, не виходячи з дому, та офлайн через ЦНАП.

 

Відео дня

Закриття ФОП у Дії

Цей спосіб займе у вас всього 2 хвилини. Процес значно спростили. Раніше потрібно було заповнювати 58 полів, тепер – всього 12.

1. Вам знадобиться цифровий електронний підпис. Його можна зробити у ЦНАПі, Приватбанку або іншій установі, акредитованій для сертифікації ключів. Зі списком таких установ можна ознайомитися на сайті Центрального засвідчувального органу. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та заповнити реєстраційну картку.

2. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.

3. Заповніть онлайн-форму на отримання послуги. Уся важлива інформація вже зберігається в системі – ви маєте лише перевірити чи вона правильна та підписати заяву за допомогою вашого електронного підпису, йдеться на сайті Дія.

4. Підписану заяву буде автоматично надіслано до реєстратора, інформацію про закриття буде також надіслано до податкової служби.

5. Статус заяви можна перевірити у кабінеті громадянина. Повідомлення про закриття ФОПа з’явиться у кабінеті. Також його відправляють електронною поштою.

Інструкція як закрити ФОП онлайн під час війни / Інфографіка 24 каналу

 

Довідка: Дія – це сервіс з державними послугами онлайн. Він дає доступ до різного роду послуг від оформлення ФОПа, отримання довідок до послуги при народженні дитини тощо. Також додаток можна використовувати, щоб пред'явити документи: паспорт, водійське посвідчення, документи на автомобіль тощо.

 

Читайте також:

Щось дешевшало, щось дорожчало. Як торік змінювалися ціни на одяг, їжу та інше

Незламний бізнес під час війни: у Вінницю релокувалося 252 підприємства

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up