Як можна оформити та отримати пенсію, якщо ви втратили документи

Як можна оформити та отримати пенсію, якщо ви втратили документи
  • Інколи українці, що виходять на пенсію, стикаються з проблемою, коли втрачено особисті документи, а без них неможливо оформити пенсії.

Якщо втрачено особисті документи, то потрібно звертатися до органів держреєстрації актів цивільного стану за випискою, повідомляє Сьогодні.

У жінок там може виникнути нова проблема. Якщо вони у шлюбі змінювали прізвище, то у Пенсійному фонді їх попросять документально підтвердити дівочі ПІБ. Для цієї процедури недостатньо свідоцтва про народження. Потрібно звернутися із запитом до органів РАЦС.

Для подачі запиту не обов'язково йти з візитом у РАГС, до нього може звернутись представник пенсионера, а ще можна надіслати запит рекомендованим листом. У останньому випадку, відповідь прийде українцю поштою.

Відео дня

Проте є ще один зручний спосіб отримання витягу – онлайн-запит на сайті dracs.minjust.gov.ua. Проте, тут потрібен електронний підпис та скан-копії документів, необхідних для підтвердження особи заявника. Плата за видачу витягу з реєстру складає 73 грн.

Для витягу потрібна одна з таких відомостей про пенсіонера:

  • прізвище, ім’я та по батькові, дата і місце народження особи, щодо відомостей про яку отримано запит;
  • серія і номер свідоцтва про державну реєстрацію відповідного акта цивільного стану, дата його видачі;
  • реєстраційний номер, за яким зареєстровано внесення відомостей про акт цивільного стану.

 

Читайте також:      

Свіжі дані про СOVID: в Україні +22 574 за добу. Скільки на Вінниччині?

У цей день вітайте свекруху та Назара. Історія та традиції 27 жовтня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • vik n

    як козав  недавно  один  грантоид USAID   -пенсию ищэ требо вмити выпросити .я  лично во всем  вижу  зимбабвиский сценарий когда из страны делают  клоаку а из населения  быдло.власть становится  развратно корумпированная чтобы красть ее недра  по такому сценарию живет вся  африка.я  одного не могу понять как мы  северные  жители докотились  до уровня нигеров.нигерам  нужен -танец  ,бубен и шаман хорший кот.избавит его  от проблем.

keyboard_arrow_up