Web Summit-2019 і RIA в Лісабоні: сильні промови і тренди

Web Summit-2019 і RIA в Лісабоні: сильні промови і тренди
  • У Лісабоні пройшла найбільша IT-конференція Європи - Web Summit-2019. Тут підводили підсумки року в сфері IT, веб-розробок та розповідали про плани на майбутнє. Сюди з'їхалися власники і топ-менеджери найвідоміших і успішних компаній, серед яких був і бренд RIA.
  • Розповідаємо про сильні промови Едварда Сноудена, президента Huawey Guo Ping, сина Уілла Смітта - Джейдена Смитта.
  • І які тренди чекають нас у 2020 році?

В цілому на Web Summit в цьому році приїхало більше 70 тисяч людей. Це на 10 тисяч більше, ніж в 2018 році. Айтішники з усього світу привезли 2150 стартапів! Тут можна було поговорити з представниками таких успішних компанії як Microsoft, Apple, Huawei, Google, Amazon, Uber, Bolt, RIA.com Marketplaces і інші. А тепер коротко про головні меседжі спікерів.

Про безпеку

Веб-саміт почався з блоку про стартапи. За ним слово дали Едварду Сноудену, колишньому співробітнику ЦРУ, який в 2013 році на весь світ заявив про те, що управління стежить за інформаційними комунікаціями між громадянами багатьох держав. На веб-саміті він виступав по веб-зв'язку. Зібрали його головні цитати з виступу.

Едвард Сноуден, відомий тим, що розголосив службові таємниці ЦРУ щоб поділитися з людьми правдою - "Рано чи пізно, все зливається".

Про 5G

Слідом за Едвардом Сноуденом слово взяв президент Huawey Guo Ping. Його доповідь була присвячена 5G. Коротко про його доповіді в цитатах.

Президент Huawey Guo Ping розповідає про нову еру 5G.

Про благодійність

На веб-саміті підняли популярну останнім часом тему - про захист навколишнього середовища. І розповідав про неї син Уілла Смітта – Джейден Сміт.

Говорив про благодійність, про допомогу зонам без достатньої кількості води. Увесь його виступ можна вмістити в одну фразу:

«У світі ніколи не буде достатньо благодійності, щоб задовольнити всі людські потреби». 


Джейден Сміт, син Уілла Смітта, про захист навколишнього середовища, благодійність і допомогу зонам без достатньої кількості води.

П'ять трендів з Web Summit-2019

Аналітики кз AUTO.RIA.com щороку відвідують Web Summit не тільки з метою навчання і щоб знайти нові ідеї. За кілька днів на конференції вони зібрали інформацію про тренди. Ексклюзивно і коротко з перших вуст про тенденції, які отримають ще більшу популярність в 2020 році.

Аудіоподкасти

Аудіоподкасти – це різної довжини аудіозаписи на різні теми. Вони витісняють тексти. Їх популярність зростає і стає ближче до популярності Ютубу.

Вони зручні тим, що їх можна слухати скрізь і в будь-який час, незалежно від того, чи з'явилося у вас дві хвилини вільного часу, або годину. Часто, людям не хочеться витрачати свій час на перегляд довгих відео на Ютубі, тому споживають її в аудіо форматі, наприклад, в пробці по дорозі на роботу. Довжина подкастів варіюється приблизно від двох хвилин закінчуючи годиною.

Основні теми, в яких зацікавлені люди сьогодні, це: саморозвиток, вивчення мов, спілкування з впливовими людьми, новини, наука, технології, бізнес, історії успіху, комедії та здоров'я. У додатку Google Podcasts вже більше 5,000,000 скачувань в Play Market.

Артем Уманець з RIA.com Marketplaces

Артем Уманець з RIA.com Marketplaces каже:

– Аудіоподкасти - це потужний інструмент як і для навчання, так і для маркетингу. Вони можуть зміцнити бренд, несуть в собі інформативну цінність, завжди доступні і легко розповсюджуються.

Емоції рухають всім

На сьогоднішній день, перед усіма компаніями стоїть завдання – добиватися, щоб користувачі поверталися до них знову і знову.

The New York Times провели дослідження, щоб подивитися, реклама на яких статтях буде працювати успішніше, базуючись на опитуванні 1 200 читачів, у яких вони запитали, яку емоцію викликала у них та чи інша стаття. Вони довели, що реклама працювала значно успішніше на статтях, які викликали у людей такі емоції, як любов, смуток і страх. Історії, які несуть в собі "глибину" і чіпляють людини за емоції, будуть більш успішними, ніж ті, які будуть нести в собі велику інформативність.

Вадим Павлов, головний редактор RIA/20minut.ua

– Емоції - прекрасний інструмент в навігації. За допомогою викликання різних емоцій, ви зможете створити емоційний зв'язок з користувачем, а це призведе до його бажанням повертатися до вас знову і знову, - каже головний редактор RIA/20minut.ua Вадим Павлов.  

Бренд маркетинг

Річард Едельман, СЕО Edelman, на Web Summit розповів про новий тренд.

– Бренд маркетинг - вища форма демократії! На виборах ми робимо вибір і голосуємо раз в чотири роки. Бренди, які мають свою позицію і маніфест по соціально важливих питань – змінюють світ і суспільство набагато швидше. Ми, купуючи ті чи інші бренди, голосуємо кожен день, за цінності і пріоритети, які ми поділяємо з брендами. Тим самим інвестуючи в зміни свій час і гроші. Це і є демократія, – говорить Річард Едельман, СЕО Edelman.

Річард Едельман, СЕО Edelman

Штучний інтелект

Web Summit щорічно відвідує національний бренд AUTO.RIA.com, який веде бізнес в 45-мільйонній Україні. Він входить в ТОП-5 в світі серед автосайтів, а майданчик з продажу нерухомості DOM.RIA.com став національним брендом в Україні. І щоб розвивати бізнес, потрібно йти нога в ногу з новими технологіями в світі. Успішному бізнесу завжди потрібно придумувати цікаві фішки для користувачів, щоб вони захоплювалися продуктом. Про що може йти мова?

– Наприклад, на сайті AUTO.RIA.com в 2019 році з'явилося автоматичне розпізнавання номерів автомобілів. Штучний інтелект сам зчитує номери і перевіряє ці номери по державних базам. Це допомагає платформі отримати довіру від користувачів. Застосування аналітики, big data і штучного інтелекту в нашій компанії стоїть на першому місці. І основне наше завдання – продовжувати впроваджувати ці технології. Тому на Веб-саміті говорили про те, що краще не створювати інтерфейс, а довірити його створення штучному інтелекту. Він краще знає, що потрібно користувачам,- каже Артем Уманець. 

Також Артем каже, що дослідження підтверджують той факт, що месенджери і соцмережі залишаються основою цифрового взаємодії між людьми, які більше не хочуть дзвонити.

- Люди хочуть листуватися. І в цьому році ми реалізували для них платформу комунікацій. Тепер на наших майданчиках покупці і продавці можуть миттєво контактувати між собою за допомогою чату. Також ми продовжуємо створювати "тільки перевірені пропозиції", знімати нерухомість на 360 градусів.

Mobile-first

У цьому році кількість користувачів, що використовують мобільні пристрої для доступу до мережі Інтернет, досягло 60%. Тому мобільний трафік стає все більш значущим і власники сайтів повинні оптимізувати свої сайти. Важливі вимоги в mobile-first розробці, це: показати найважливіше в першу чергу, сайт повинен бути легким і оптимізованим і він не повинен завантажувати більше ресурсів, ніж потрібно користувачеві для отримання бажаної інформації. Використання Mobile First при розробці веб дає значні переваги для більшості користувачів в першу чергу, які приходять до вас з мобільних пристроїв, а також легкий у використанні розробниками.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Було б непогано, якби цей текст перекладав не штучний iнтелект, а жива людина
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up