Вінницьке ноу-хау: на 45 заводі створили паливозаправник для літаків

Вінницьке ноу-хау: на 45 заводі створили паливозаправник для літаків

У Вінниці на 45-ому експериментальному механічному заводі для фронту ремонтують військову техніку. Але не лише цим займаються робітники.

На заводі працює понад 300 людей. Там виготовляють  автомобілі ЗІЛ–131, які переобладнанні новими дизельними двигунами. Інженери також розробили «автомайстерні на колесах» для ремонту танків і БТР, пересувні ремонтні станції для зарядки акумуляторів. 

На днях представили нову розробку – авіазаправник. Загалом за останні чотири роки на заводі розробили чотири типи авто паливозаправників для  Міністерства оборони та чотири типи для Національної Гвардії, два типи модернізовано для служби пального Міністерства оборони. А цього року виготовили авіапаливозаправник.  В Україні таким виробництвом ніхто не займається, тому на консультації їздили до Німеччини. 

Відео дня

— Вперше в Україні ми виготовили паливозаправник аеродромний. Загальна його вага 32 т, палива може вміститися 20 кубів. В автомобілі обладнання європейських стандартів, встановлений дизельний двигун. Виробництво однієї такої машини у нас займає близько місяця. Наразі авіазаправник тестуємо, і до нового року передамо його в експлуатацію, — розповів директор заводу Микола Чумак.

За його словами, Повітряні Сили України користуються заправниками, які виготовлені 40-50 років тому.

Вартість нашої машини без шасі 1 млн 300 тис грн, що в рази дешевше пропозицій європейських компаній.  

Читайте також:

Судитимуть екс-директора одного з підрозділів «45 заводу»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Максим Болховитин

    Местным органам не откашляли, вот их и типо сдали. На такую работу найди сотрудников.
    А хозяин молодец. !!
    Держись!!
  • Ол Са

    Ура! Освободили бомжей. Теперь они разойдутся по Виннице, будут бухать, вонять и пакостить.
  • Петро Довгаленко

    Спалить до цурки
  • Маша Очеретная

    И живут же такие скоты на свете и совесть их не мучает!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up