Вінничани ще мають можливість встановити безкоштовний газовий лічильник

Вінничани ще мають можливість встановити безкоштовний газовий лічильник
ПАТ “Вінницягаз” не буде відключати газ вінничанам, які не встигли обладнати помешкання лічильником до кінця грудня 2015 року. Попередження отримають ті, хто зумисне ігнорує закон.

“Вінницягаз” продовжує другий етап реалізації Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» зі встановлення безкоштовних лічильників тим споживачам, які мають газову плиту та колонку. На початку грудня Товариство зареєструвало 600 офіційних відмов установити безкоштовний лічильник. З них 7% переглянули своє рішення й повторно звернулися з заявою. Про це розповіла спеціаліст із зв’язків із громадськістю ПАТ «Вінницягаз» Оксана Поліщук.

- Ми попереджували людей, які не захотіли встановлювати лічильник, але не підписували відмову, що їм треба повторно звернутися до нас, написати заяву і чекати свої черги на встановлення, - каже Оксана. - Тому у січні ми подовжили період обладнання лічильників для тих користувачів, у яких плита й колонка. Чекаємо від вінничан ініціативи, бо ще далеко не всі звернулися. З тих людей, хто раніше відмовився, змінили своє рішення близько 7%. Багато зверталися ті, хто не відмовлявся, а просто чекав своєї черги й хвилювалися, що їх відключать.

Незважаючи на те, що споживачі знають про свою відповідальність перед прийнятим рішенням, деякі з них продовжують відмовлятися обладнати помешкання лічильником.

Відео дня

- Ми йдемо назустріч користувачам. Ще є можливість написати заяву на встановлення лічильника і таким чином убезпечити себе. Але якщо людина повторно не звернеться до нас після відмови, то це буде розцінюватися, як навмисне ігнорування наших прохань та вимог закону. Таким користувачам надішлють попередження й вони матимуть 10 днів, щоб обміркувати своє рішення.

З графіком встановлення безкоштовних лічильників на січень 2016 року можна ознайомитися на сайті ПАТ “Вінницягаз”.

Нагадаємо, що Голова правління ПАТ «Вінницягаз» Олександр Кривак називав причини, з яких люди відмовляються встановлювати лічильники.

- Впродовж цього (2015 - ред.) року Кабінет міністрів та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняли два суттєвих рішення, які в цілому вплинули на ситуацію, що склалася сьогодні із встановленням лічильників, - каже Олександр. - По-перше, майже в 6 разів зросла ціна на газ для населення. По-друге, протягом року Кабмін двічі зменшував норми споживання газу для абонентів без лічильника. Тому споживач, який лічильник не встановив, сплачував за газ значно менше, ніж, приміром, його сусід із лічильником. За кінцевим рахунком, споживачам стало невигідно встановлювати лічильники. А ПАТ «Вінницягаз» почало отримувати від абонентів масові відмови від встановлення лічильників за кошти підприємства.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up