Весілля на паузі або коли запрацюють причетні до святкової індустрії вінничани

Весілля на паузі або коли запрацюють причетні до святкової індустрії вінничани
Фото: Instagram Олександр Теренчук
  • Оскільки карантин все переносять, тим, хто бажає провести гучне свято, доведеться почекати. Скоріше всього до осені.
  • Поки сімейні урочистості дозволяється відзначати з обмеженою кількістю гостей.
  • Від заходів із фотографами та ведучими до червня доведеться точно відмовитися.
  • Як переживають карантин вінничани, чиї професії причетні до святкової індустрії, коли відновлять свою діяльність і чи змінять ціни на свої послуги — дізнавалися журналісти 20minut.uа.

Карантин зруйнував багатьом городянам плани. Люди відміняють святкування ювілеїв, хрестин, весіль, адже відзначати ніде, бо всі ресторани закриті, та й карантинний настрій не сприяє святу.

Наречені, які цьогоріч хотіли побратися і відгуляти гучне весілля, переносять його на «відкриту дату». Ніхто не знає, коли закінчиться карантин. 

Відео дня

Шоумен, актор та ведучий Олександр Теренчук до карантину дня вільного не мав. Окрім телепроектів, Олександра звали на проведення корпоративів, весіль, днів народження. Сьогодні він розповідає, що перші посткарантинні замовлення плануються на червень.

— Декілька замовлень на проведення свят маю у наступному місяці. Вони відбуватимуться на відкритих майданчиках, тому я, як і мої замовники, діятиму в межах закону. Хоча деякі мої колеги грішили під час карантину, працювали в квітні і в травні. Я не ризикував, — розповідає шоумен. — Тепер, коли ситуація непевна і карантинні обмеження ще діятимуть невизначений час, всі весілля перенесли здебільшого на вересень-жовтень. Якщо люди відміняють свято через карантин — завдаток повертаю. Якщо весілля скасували повністю — замовники коштами від завдатку можуть скористатися при проведення інших урочистостей. Вартість проведення весілля залишиться незмінною — для Вінниці 1000$. У Китаї після карантину кількість весіль зросла, от і ми надолужимо згаяне.

Власниця дизайн-студії Brusnika Світлана Апалькова теж перші свята після карантину закінчуватиме у червні. Два місяці на самоізоляції її студія займалася доставкою квітів та кульок.

— Дуже скучила за роботою! Навіть за вибагливими клієнтами! Яка це радість робити залу до весілля ошатною, прикрашати її гірляндами з квітів і розкішними букетами. На жаль, багато моїх замовлень перенесено на невизначений термін, оскільки у наречених рідні за кордоном, або самі молодята не місцеві. Вінничани гучно гулятимуть восени, при умові, якщо карантин врешті відмінять. А вартість моїх послуг я залишаю незмінною — розкішний декор весілля коштуватиме від 1000$.

Графік зйомок у відеооператора Анатолія Ісаченко до карантину був розписаний на сезони вперед, а географія замовлень не обмежувалася Вінницею. Знімав весілля, христини, ювілеї інші святкові урочистості. Тому роботи було чимало. Карантин зруйнував всі плани, на кілька місяців позбавив заробітку.

— У моїх колег зірвалося чимало замовлень, декілька навіть за кордоном. Нас орієнтують, що карантин триватиме до кінця травня, однак я в цьому сумніваюсь, — ділиться Анатолій. — Ми сидимо практично без роботи, а мали розплановані всю весну і літо. Ті святкування, які зараз відмінилися і за які люди вже внесли завдатки, довелося переносити на осінь. Цінова політика залишається поки незмінною (весілля від 300$), ми не хочемо втратити свого клієнта.

Читати також:

Єгипет і Туреччина чекає українців у червні. Вінничани підпільно почали туристичний сезон 

Чоловіку, жінці, дитині: кому і які вітаміни слід приймати для зміцнення імунітету?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ірина

    не тільки весілля, а і випускні
  • Petro Vasyliv

    Даа, лабухи втратили, хоча може надолужать після карантину
  • Rostyslav Khomenko

    Це все суєта...
  • Андрей Рой

    Сколько свадебных платьев,купленных осень-зимой пропадет😁
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up