Уже влітку вінничанам доведеться платити більше за продукти, послуги і зв'язок (Новини компаній)

Гаманці вінничан цьогоріч знову схуднуть за рахунок зростання цін. І прогнози експертів невтішні, адже в бюджеті України на цей рік було закладено рівень інфляції 7,4%. За що доведеться платити більше вже влітку?

Комунальні послуги, опалення, газ, водопостачання

Одна з найболючіших тем – підвищення комунальних тарифів. Відчутне зниження вартості блакитного палива поки що залишається лише надією. Більш прогнозовано, що до наступного опалювального сезону в платіжках ми побачимо нові тарифи. Восени прогнозують черговий удар по гаманцю у вигляді підвищення вартості енергоносіїв. Відповідно, підніметься ціна на водопостачання, електроенергію, утримання прибудинкових територій. Сумарно платіжки за квартиру до грудня можуть перевищити минулорічні більш ніж на 20%.

Оренда, купівля житла

Через зростання комунальних тарифів власники квартир піднімуть ціни на оренду. Експерти ринку нерухомості прогнозують підвищення вартості первинного житла на 15-20%, оскільки дорожчає будівництво.

Паливо

Ціни на автозаправках також не втішать. Ще у квітні бензин і дизпаливо стрімко зросли в ціні на близько 1,5 гривні. На думку експертів, у разі інфляції паливо коштуватиме дорожче ще на 9-12%. Газ не набагато відстане, тим більше, що в червні почало діяти рішення уряду РФ про обмеження поставок газу і дизпалива в Україну.

Проїзд у транспорті

Швидше за все восени транспортні перевезення обійдуться вінничанам дорожче. У деяких містах України проїзд в маршрутках вже подорожчав. Передбачувано, що і вінницькі перевізники незабаром повідомлять про підняття вартості проїзду через зростаючі витрати на енергоносії, запчастини, оплату праці.

Приблизно на 25% зростуть у ціні квитки на потяги, а у 2020-2021 рр. цінові стрибки складуть ще біля 30%.

Послуги зв'язку, Інтернет

Вкотре додадуть у ціні послуги мобільного зв'язку і домашній Інтернет. Оператори пов'язують це з інфляцією, підвищенням цін на паливо, енергоносії, оренду приміщень, комунальні послуги. Так, пакети мобільних операторів можуть вирости на 25-60 гривень, абонплата за доступ до мережі Інтернет на швидкості до 100 Мбіт/с складе ймовірно 250 гривень до кінця року.

Продукти

Асоціація фермерів України ще минулого року попереджала про поступове зростання цін на хліб. За літо ми відчуємо здорожчання хлібного кошика приблизно на 30%. Вартість інших продуктів харчування також прагнутиме вгору, хоча і не так відчутно, як комуналка.

На основні продукти очікується підвищення цін до 10%. Залишається сподіватися, що після збору нового врожаю темпи подорожчання сповільняться і покупців більше не шокуватимуть божевільні цінники на овочі, як це сталося у квітні-травні. А ось м'ясо подорожчає на 18-20%.

Лікарські засоби

Через інфляцію хворіти стане ще дорожче – порядком на 15-20%. Крім того, невеликі аптеки поступово йдуть з ринку, що також сприятиме послабленню конкуренції та зростанню цін на ліки.

Алкоголь і сигарети

Нові липневі акцизи на тютюнову і алкогольну продукцію спровокують подорожчання сигарет на 19% і спиртного на 6-9%. Так, пачка цигарок подорожчає в середньому на 5-8 грн і обійдеться в 45-50 грн, а за пляшку горілки потрібно буде викласти біля 100 грн.

Паспорти

З 1 липня українці платитимуть на 25-30% більше за виготовлення закордонних і внутрішніх паспортів у разі їх втрати або заміни. Так, нетермінове виготовлення закордонного біометричного паспорта коштуватиме 682 грн (раніше – 557,32 грн), за термінове оформлення передбачена оплата 1034 грн (раніше – 810,32 грн). Цей крок спровокований зростанням собівартості послуг на 44,2%. 
Попереднє підвищення цін виготовлення паспортів відбулося ще у 2016 році.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up