У центрі зайнятості пропонують тимчасову роботу. Що це таке?

У центрі зайнятості пропонують тимчасову роботу. Що це таке?
Фото: pixabay.com
  • Робоче місце з офіційним працевлаштуванням, строком до 180 днів — таке пропонують зареєстрованим безробітним в Правобережному центрі зайнятості.
  • Цією послугою в 2018 році вже скористалися у 138 людей. При цьому, 80 з них тепер працюють у тих же фірмах постійно.
  • Які переваги роботодавцю та безробітній людині?

Офіційне працевлаштування, погодинна оплата та ще й виплата по безробіттю — усе це пропонують центри зайнятості на тимчасовій роботі. Таке місце відкривають роботодавці, коли їм потрібно виконати разову роботу.

При цьому тимчасовий робітник отримує всі гарантії та страховий стаж в трудову книжку. Щоправда, тимчасове місце роботи можна оформити тільки від одного до 180 днів.

Після тимчасової — на постійну

Богдана Овчаренко — менеджер по роботі з клієнтами в одному з підприємств міста. Але вона тут працює на тимчасово. При цьому оформлена офіційно.

Відео дня

— Я звернулася у центр зайнятості, стала на облік, і згодом мені запропонували тимчасове місце роботи. Трохи здивувалася, адже я хотіла знайти постійну роботу. Але мені пояснили, що тут нічого страшного, — сказала пані Богдана. — Розказали, що буде погодинна оплата та офіційне працевлаштування. Цей місяць я ще буду працювати таким чином. А потім має бути стажування та сподіваюсь, що зможу влаштуватися тут на постійну роботу. Бо мені подобається, колектив дружній.

Начальник цеху підприємства «Сетіф» Олег Юхтенко, де зараз працює Богдана, розказав трохи про специфіку роботи та навіщо їм знадобився тимчасовий робітник.

— Ми займаємося ремонтом автомобілів, виробництвом скляних меблів та здаємо в оренду приміщення. Клієнтів багато, а колишня менеджер пішла в декретну відпустку. Тому, наскільки мені відомо, керівництво вирішило зробити тимчасове місце роботи, щоб знайти людину на заміну, — розказав пан Олег.

Які вигоди

У Правобережному центрі зайнятості розповіли, що тимчасові місця роботи часто створюють вінницькі підприємці, що працюють у сфері послуг та на виробництвах різного типу.

— Від роботодавця надходить пропозиція в письмовому вигляді — звернення на ім'я директора центру зайнятості про те, що на його підприємстві створені позаштатні одиниці для виконання робіт тимчасового характеру. Підприємець вказує умови роботи та розмір заробітної плати для тимчасового робітника. І наш центр пропонує безробітній людині виконання цих робіт, — розказала керівниця відділу взаємодії з роботодавцями Аліна Лісовська

Вигодою для роботодавця у подібних місцях є те, що людину можна взяти для виконання разової роботи: оздоблення території, провести документообіг на підприємстві тощо.

— Ця робота може займати як два дні, так і максимально дозволених 180 календарних днів. Ще одним плюсом для роботодавця є те, що він сплачує зарплату за фактично виконану роботу, — каже Лісовська.

Фото: pixabay.com

Перевагами для безробітних є те, що під час тимчасової роботи вони продовжують отримувати виплати по безробіттю. Разом з тим, їхня праця на тимчасовій роботі також оплачується. І є офіційним місцем працевлаштування, за яке нараховується страховий стаж.

— Досить часто роботодавці, які залучали безробітних на виконання тимчасової роботи, створювали для них постійні робочі місця. За це роботодавці отримують компенсацію єдиного соціального внеску в розмірі 22% протягом одного року, — розказала керівниця відділу взаємодії з роботодавцями Аліна Лісовська.

Так, для прикладу, у 2017 році на тимчасову роботу влаштували 250 безробітних, серед яких 200 людей перевели на постійну роботу. А майже за п'ять місяців 2018 року — 138 безробітних отримали тимчасове місце роботи, з яких 80 — потім стали працювати на постійній основі.

Додаткова інформація:

Лівобережний міжрайонний центр зайнятості

Привокзальна, 28; (0432)27-89-83, (0432)27-83-73

Правобережний міжрайонний центр зайнятості

Стрілецька, 3а; (0432)55-44-90, (0432)27-87-17

Сайт вінницького центру зайнятості

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up