Свято наближається: яка вартість новорічних товарів у магазинах Вінниці?

Свято наближається: яка вартість новорічних товарів у магазинах Вінниці?
Фото: ілюстративне
  • Вінницькі магазини почали продаж новорічної продукції. 
  • Ми дізналися, скільки коштують штучні ялинки та інші святкові мастхеви в найбільших торгових мережах нашого міста.

Коронавірус коронавірусом, а Новий рік прийде за розкладом. У Вінниці вже розпочали продаж новорічних товарів. В асортименті гіпермаркетів бачимо широкий вибір штучних ялинок, гірлянд, іграшок та іншого святкового декору.

Ми взяли на огляд дві великі торговельні мережі, оскільки в них новорічні товари з'являються раніше від інших магазинів. Що по чому? Знайдете далі.

Відео дня

Новорічні ялинки і прикраси почали продавати в одному з найбільших торговельних центрів Вінниці — в Епіцентрі. Найдешевшу штучну красуню заввишки 130 см тут можна придбати за 399 гривень. Найдорожчу ялинку в гіпермаркеті продають за 9 тисяч 900 гривень. Зростом вона 220 см.

В мережі магазинів Jysk новорічну красуню зростом 150 сантиметрів можна придбати і за 500 гривень. Найдорожча тут сосна. Штучне хвойне дерево заввишки 210 сантиметрів коштує 2 тисячі 250 гривень.

Дізналися вартість ще одного святкового атрибуту. Старий добрий Дід Мороз в Епіцентрі коштує в середньому 488 гривень. Це буде ціна класичної іграшки під ялинку (17 см). Якщо хочете поставити в квартирі, великого дідугана (120 см), щоб світився LED лампочками — він вам обійдеться у 5 тисяч 880 гривень.

У маркеті Jysk розкішні скандинавські Санта Клауси, зростом до метра, обійдуться покупцеві від 275 гривень до 1000.


Іграшки-прикраси для новорічної ялинки в магазинах у великому асортименті. Ціна на класичний набір куль в Епіцентрі в середньому коштує 45 гривень за упаковку. 

В магазині Jysk набір святкових куль коштує від 35 до 250 гривень за упаковку.

Ну і яке свято без мерехтливих яскравих вогників? В Епіцентрі найдешевшу електрогірлянду (5,8 метрів) можна придбати за 49,80 гривень, найдорожчу — за 9 тисяч 999 грн.

Найпростіша електрогірлянда (10 лампочок) в Jysk коштує 85 гривень. Розкішне вуличне дерево (200 см), вкрите ліхтариками, обійдеться у 1 750 гривень.

Інформацію та фото взяли із сайтів магазинів Jysk та Епіцентр.


Поради еколога

Олександр Мудрак, академік Міжнародної академії культури безпеки, екології та здоров'я:

Яку ялинку обрати?

— Якщо ви вболіваєте за навколишнє середовище, то краще брати штучну. Але якщо у вас є маленькі дітки, звісно, краще за аромат хвої атмосферу свята ніщо не створить. Зараз є такі фірми, які навіть дають напрокат ялинку у горщику: використав, і повернув назад. Вирубка ялинок завдає значної шкоди природному середовищу: в 2015 році затвердили ліцензію на вирубку 500 тисяч ялинок до новорічних свят. У 2016 році — на 150 тисяч більше.

Куди подіти стареньку штучну ялинку?

— Можна покласти таку ялинку у контейнер «Сухі відходи», аби вона вже напевно потрапила до сортувальної станції. А взагалі у нас із вінницькою фірмою «Руслана» в планах робити з таких відходів спеціальний пластик для каналізаційних люків. Фірма «Руслана» вже займається цією справою: вони такі люки експортують у Румунію, Болгарію. Вони витримують температури, великі навантаження. І додатковий плюс: їх вже точно не здаси на металобрухт.  
 

Як вибрати безпечну для здоров'я штучну ялинку?  

  • Литі ялинки з поліетилену служать десятиліття, мають найбільш реалістичний вигляд та є абсолютно безпечними, але й коштують дорожче інших варіантів.
  • Ялинки з полівінілхлориду (ПВХ) також дуже привабливі і реалістичні, стійкі до займання, більш демократичні за ціною, але не такі зносостійкі. 
  • Ялинки з волосіні дуже пухнасті та через маленьку товщину голок виглядають менш реалістично, такі ялинки не можна назвати зносостійкими та вогнетривалими, але вони також користуються попитом завдяки низькій вартості. Якщо Ви вирішили придбати таку ялинку, то будьте обережними з бенгальськими вогниками, гірляндами та розташовуйте ялинку подалі від батарей і систем теплопостачання.

Коли визначились з різновидом матеріалу штучної ялинки, понюхійте голки та стовбур ялинки, тому-що якісні вироби не повинні мати різкий хімічний запах.

Проведіть рукою по хвої ялинки, вона має бути тверда та пружна, а також міцно закріплена.  Підставка повинна бути стійка та бажано металева.

Попросіть у консультанта сертифікат якості, який би свідчив про те, що штучна ялинка не містить шкідливих речовин (формальдегідів, фенолу) та є вогнестійкою. Також, на етикетці обов'язково має бути вказана фірма-виробник, країна та дата виготовлення.
​​​​​​​

Читайте також:

Ялинка за 600 тисяч гривень і гуляння онлайн: яким буде новорічне свято у Вінниці?

Де у Вінниці святкувати новорічні корпоративи 2021

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natik Natik

    Не пристойно дорого😑
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up