Шмотки на вагу: як вінничани в день завозу штурмують секонд-хенд

Шмотки на вагу: як вінничани в день завозу штурмують секонд-хенд

«Кілометрова» черга, штовханина і знервовані люди. Побували у день завозу в одному з вінницьких секонд-хендів і роздивитися, що там відбувається та скільки коштує.

На годиннику 8.50 ранку. Тротуар неподалік залізничного вокзалу заповнений людьми. Щільна черга, довжиною близько метрів 50, тягнеться від дверей магазину, який займається стоковими речами та секонд-хендом. Магазин відчиняється о 9.00.

— У нас тут не можна фотографувати, видаліть все, — каже один з охоронців. — Там спереду стоять люди, які не хочуть, щоб їх фотографували, і ми теж не хочемо.

Відео дня

Двоє охоронців одягнених у чорне закривають і відгороджують собою людей. Вони побачили, що вхід до магазину сфотографували через дорогу, підбігли та вимагають видалити фотографії.

З іншої сторони тротуару, від «Сільпо», одразу не видно, що черга добре організована. Більше ніж двадцять молодих охоронців створюють коридор, у якому стоять люди. Біля самих дверей все одно утворилась штовханина.

— Якби ми щоразу не організовували чергу, нам би просто виламали двері, — каже один з охоронців. Можете якось подивитись, що робиться в секонді напроти, який відкривається на годину раніше.

У кінці черга не така щільна, складається переважно з молоді. Хлопець з пакетом «АТБ» знімає на телефон. Охоронців тут немає.

— Я сам перший раз, — каже він. — Винаймати квартиру неподалік, думаю зайду гляну чому сюди постійно стільки людей ходить.

Хлопець розповідає, що про перекупщиків, які перепродають речі в інтернеті знає. Його знайомий навіть колись таким займався, але поїхав вчитись в Польщу. 

Рівно о 9.00 черга починає рухатись. Охоронці тримаються за руки. З останніми людьми з черги вони також заходять. Весь натовп людей вривається в магазин десь за хвилину. Люди оминають сток і вриваються у відділ секонд-хенду, де торгують товаром на вагу.

Всередині штовханина. До відділів з одягом дістатись важко. Один з хлопців виривається з оберемком футболок. Кладе все на стійку і починає перебирати. За цим спостерігають охоронці.

— Кожен сподівається, що знайде якусь унікальну річ, — каже один з охоронців. — За півгодини все скінчиться, не буде цієї штовханини й магазин почне працювати у звичайному режимі.

У перший день завозу речі в магазині коштують 195 гривень за кілограм. У сусідньому, який відкрився на годину раніше, 215 гривень. Йдемо у сусідній, щоб дізнатись, що можна купити та скільки це буде коштувати, бо до ваги у переповненому магазині дістатись неможливо.

Кладемо на ваги одну з футболок. Її вага 130 грамів. При ціні 195 гривень за кілограм вона обійдеться у 25 гривень 35 копійок. Перші, які потрапили в руки джинси заважили 775 грамів і коштуватимуть 151 гривню і 12 копійок.

Для порівняння, в останній день, коли кілограм рече продають по 10 гривень, ця ж футболка коштуватиме 1 гривню 2 копійки, джинси — 7 гривень 75 копійок.

У секонд-хенді, який відкрився годину тому, вже спокійно. Людей всередині не багато. Напевно всі перейшли в сусідній.

Опитування

Чи ходите ви у секонд-хенд у день завозу?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (75)
  • Светлана Мартынова

    Який там жах дурні малолєтки справжні тітушки!!!! Наглі жорстокі ,які звалюють жінок бабусь з ніг!!! Охороні байдуже!!!!
  • Viktor Hryhoruk

    Це європейці живуть по-новому.Поки Петро заращ продає заводи і переписує капітал на корєшів та рідню,виводить бабло в офшори і швейцарські банки,еліта нації,25% вбивають одне одного в чергах за б/у трусєлями з европки.Це ✌ПЕРЕМОГА
  • Сепар Торонтуй

    Пелять, какой кошмар........
  • Vitaliy Vitaliy

    Це все 'бариги', потім продають як 'бренд'
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up