Розмитнення авто стане можливе через ДІЮ. А вартість обіцяють знизити на 30%

Розмитнення авто стане можливе через ДІЮ. А вартість обіцяють знизити на 30%
Пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями
  • Розмитнення автомобілів в Україні буде доступним через портал державних послуг «Дія». А вартість може знизитися на 30%.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Президента за підсумками засідання Національної ради реформ.

Повідомляється, що рада розглянула впровадження нової моделі розмитнення. На засіданні відзначили, що через українську митницю щорічно проходить близько 500 000 машин. Але у зв'язку з різними маніпуляціями на руках хабарників осідає приблизно 150 млн доларів, а втрати бюджету сягають 300-400 млн доларів.

«Тому пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями. Розмитнити транспортний засіб буде можливо через портал державних послуг «Дія»йдеться в повідомленні.

Відео дня

Прогнозується, що протягом наступних п'яти років після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде знижена на 30%.

Раніше на сайті Митної служби запустили онлайн-сервіс розмитнення автомобілів. Тут можна подати декларацію про імпортовану машину, а також відслідковувати її статус. Готова митна карта або відмова в розмитненні буде направлятися в електронному вигляді. До цього запустили онлайн-калькулятор митної вартості автомобілів.

Власникам авто на іноземній реєстрації пропонують розмитнити транспорт за новою формулою —  на пільгових умовах, виплативши 8,5 тисячі гривень добровільного внеску. Зробити це зможуть лише водії «євроблях», ввезених на територію України до 31 грудня 2020 року.

Для найкорумпованішої митниці і її клієнтів в світі, жоден варіант розмитнення крім фіксованих митних ставок не підійде. Але чому в пільгові ставки не для пільговиків, а для порушників митних правил, нікому з автоімпортерів крім самих порушників не зрозуміло. Про це дивіться відео від активіста Євросили:

 

Читайте також:

У вінницьких лікарнях перебої з киснем. Влада закликає уряд втрутитись

Помер водій BMW з аварії на Зодчих: він був у комі п'ять днів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (120)
  • Вадим Богданенко

    Якщо навіть і буде така знижки то всерівно розмитнення залишається дорожче за авто😐
  • Yurij Grodzki

    Порішали🎃
  • Ігор Котович

    Нас знову на ¥бали дорвались докорита а про простий люд забули
  • Oleg Gluschuk

    Щось сумніваюся що дишевше буде ,купив авто за 200 євро,а розмитнення 1800доларів,автівка 2004 року,об'єм 1 літер, бензин, зовсім,, дешево ''.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up